ontwerpbestemmingsplan Kootwijkerbroek-Stroe

Logo Barneveld

Van 27 november 2020 tot en met 7 januari 2021 ligt het ontwerp voor het bestemmingsplan Kootwijkerbroek-Stroe ter inzage bij het servicepunt Bouwen, Wonen en Leefomgeving (Raadhuisplein 2). U kunt het plan digitaal inzien via onderstaande links. Mocht u geen mogelijkheid hebben om het plan digitaal in te zien, dan kunt u individueel een afspraak maken om het plan in te zien via onze website (https://www.barneveld.nl/belastingen-en-vergunningen/afwijken-van-bestemmingsplan) of via telefoonnummer (0342) 495 335. Het gemeentehuis is vanwege de coronamaatregelen hiervoor alleen op afspraak te bezoeken. In verband met het vorenstaande zijn er ook geen medewerkers aanwezig om het plan toe te lichten. Indien u vragen heeft, kunt u deze mailen naar rodigitaal@barneveld.nl.

Dit plan voorziet in de actualisering van het bestemmingsplan voor de kernen Kootwijkerbroek en Stroe en vervangt daarmee het bestemmingsplan “Kootwijkerbroek-Stroe-Kootwijk” (en overige bestemmingsplannen binnen de grenzen van het plangebied) voor de twee kernen Kootwijkerbroek en Stroe.

Het doel van een actualisatieplan is een actueel planologisch regime voor een gebied te realiseren.

De grens van het plangebied Kootwijkerbroek loopt grofweg langs De Spil, Nachtegaalweg, Puurveenseweg, Essenerweg, Kerkweg, Schoonbeekhof, Bersebastraat, Veluweweg en Wesselseweg. Ook het buurtschap Garderbroek maakt onderdeel uit van het plan.

De zwarte bolletjeslijnen in de afbeelding (bijlage 1) geven de ligging van het plangebied (kern Kootwijkerbroek en buurtschap Garderbroek) weer.

Het actualiseringsplan beslaat verder de hele kern Stroe. Aan de noordzijde loopt de grens lang de rijksweg A1 (met uitzondering van het nieuw te ontwikkelen bedrijventerrein Tolnegenweg-Wolweg), Wolweg, Houtbeekweg, Anastatiusweg tot de bebouwing aan de Wolweg, Stroeërweg, Blauwgras, Wulpenweg, Zonnedauw, Ericaweg, Stroeërschoolweg, Tolnegenweg tot de rijksweg A1. In de de afbeelding (bijlage 2)is de ligging van het plangebied voor Stroe weergegeven.

Het ontwerpbestemmingsplan Kootwijkerbroek-Stroe is er niet op gericht om (grootschalige) ontwikkelingen mogelijk te maken. Het is conserverend van aard. Dit houdt in dat bestemmingen uit de nu geldende bestemmingsplannen in beginsel worden overgenomen. Uitzondering hierop zijn ontbrekende aanduidingen die zijn toegevoegd. Er zijn nieuwe aspecten geïntroduceerd en/of aanpassingen in de regels over bepaalde thema’s ingevoegd dan wel onvolkomenheden hersteld (zoals monumenten, evenemententerreinen, standplaatsen en markt, gevelzitplaatsen, bedrijven, terrassen en terrasoverkappingen, kunstwerken en bijbehorende bouwwerken). Ook wordt een aantal (met name woon)locaties uit het buitengebied binnen het plangebied gebracht.

Daarnaast maken ook twee stedenbouwkundige visies (voor elke kern één) onderdeel uit van het actualiseringsplan. Bij toekomstige ontwikkelingen en verzoeken is het mogelijk deze ontwikkelingen en verzoeken dan te toetsen aan de opgestelde visies om te beoordelen of de ontwikkelingen wenselijk zijn. Deze visies zijn in samenspraak met diverse externe partijen tot stand gekomen. Beide visies zijn als bijlagen toegevoegd in het ontwerpbestemmingsplan Kootwijkerbroek-Stroe.

U vindt de officiële bekendmaking via https://www.barneveld.nl/over-barneveld/bekendmakingen.

Daarnaast is het plan in te zien op de landelijke website:

www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0203.1494-0002 

De bronbestanden zijn beschikbaar via:

http://gis.barneveld.nl/plannen/NL.IMRO.0203.1494-/NL.IMRO.0203.1494-0002 

(Mochten bovenstaande links niet werken, wilt u het dan melden bij rodigitaal@barneveld.nl)?

Tijdens de vermelde periode kan een ieder, bij voorkeur schriftelijk, een zienswijze over dit plan naar voren brengen bij de raad. Uw schriftelijke zienswijze kunt u richten aan de raad (Postbus 63, 3770 AB Barneveld). Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u een afspraak maken via telefoonnummer (0342) 495 335. U kunt uw zienswijze ook digitaal via de gemeentelijke website naar voren brengen. Daarvoor moet u gebruik maken van DigiD om u te legitimeren. Het formulier treft u aan bij de documenten op de gemeentelijke website. Wij merken de ingediende zienswijze (met eventuele daarin opgenomen persoonsgegevens) als openbaar aan, tenzij in de zienswijze expliciet wordt aangegeven dat u hiervoor geen toestemming geeft.

 

Barneveld, 26 november 2020.

Naar boven