Regeling van het bestuur van de Dienst voor het kadaster en de openbare registers tot wijziging van Besluit taakverdeling Raad van Bestuur Kadaster 2014

Het bestuur van de Dienst voor het kadaster en de openbare registers,

Gelet op artikel 7 van de Organisatiewet Kadaster;

Besluit:

ARTIKEL I

Het Besluit taakverdeling Raad van Bestuur Kadaster 2014 wordt als volgt gewijzigd:

In artikel 2 wordt onder verlettering van onderdeel d tot onderdeel e een onderdeel ingevoegd, luidende:

  • d. het dragen van de primaire verantwoordelijkheid voor de gang van zaken bij de Kadasters te Bonaire, Sint Eustatius en Saba als genoemd in artikel 1, eerste lid van het Reglement inrichting organisatie Kadaster 2014.

ARTIKEL II

Dit besluit treedt in werking met ingang van 1 januari 2021.

Deze regeling zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

Apeldoorn, 3 november 2020

Raad van Bestuur, F.L.V.P.L. Tierolff

M.H.T. Jansen

TOELICHTING

Per 1 januari 2021 zal de Dienst verantwoordelijk zijn voor de kadastrale functie op de eilanden Bonaire, Sint Eustatius en Saba (ook wel: BES-eilanden) en zullen de Kadasters op de eilanden rechtstreeks onder het bestuur van de Dienst ressorteren. Dit is geregeld in de Kadasterwet BES die per genoemde datum in werking treedt. Voor de verdeling van de taken van de bestuursleden van de Dienst is wijziging van onderhavig besluit noodzakelijk zodat duidelijk wordt welk bestuurslid de primaire verantwoordelijkheid draagt voor de uitvoering van de werkzaamheden door de Kadasters op de eilanden. Deze primaire verantwoordelijkheid komt bij de voorzitter van het bestuur van de Dienst te rusten.

Raad van Bestuur, F.L.V.P.L. Tierolff

M.H.T. Jansen

Naar boven