Besluit ‘Omgevingsvergunning zonnepark Hegemansweg Groenlo’

Logo Oost Gelre

Burgemeester en wethouders van Oost Gelre maken bekend dat de omgevingsvergunning voor de activiteit “bouwen”, “handelen in strijd met de regels ruimtelijke ordening” en “werk, of werkzaamheden uitvoeren” is verleend.

Het besluit is op 20 november 2020 bekendgemaakt en ligt voor iedereen ter inzage (conform artikel 3.10 Wet algemene bepalingen omgevingsrecht) voor een periode van zes weken.

De omgevingsvergunning voorziet in realisatie van een zonnepark aan de Hegemansweg te Groenlo.

De stukken kunnen worden ingezien bij de centrale balie van het gemeentehuis, Varsseveldsweg 2 te Lichtenvoorde. Ook kunt u de stukken digitaal raadplegen via de gemeentelijke website www.oostgelre.nl of rechtstreeks op de nationale website RO-plannen (www.ruimtelijkeplannen.nl). Daarnaast kunt u de planbestanden vinden op de website http://ruimtelijkeplannen.oostgelre.nl. Het planidentificatienummer is NL.IMRO.1586.PBBUI2020-VG01.

Beroep

Bent u belanghebbende, heeft u tijdig zienswijzen ten aanzien van het ontwerpbesluit kenbaar gemaakt of kunt u aantonen daartoe redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest en bent het niet eens met het

besluit ? Dan kunt u hiertegen in beroep gaan. U heeft hiervoor zes weken de tijd. Deze zes weken gaan in op de dag van verzending van het besluit. De beroepstermijn loopt dus van 20 november 2020 tot en met 31 december 2020. Uw beroepschrift stuurt u naar de rechtbank Gelderland, team bestuursrecht, Postbus 9030, 6800 EM in Arnhem.

Wat moet er altijd in uw beroepschrift staan ?

- Uw naam en adres;

- De datum waarop u uw beroepschrift verstuurt;

- Het besluit waartegen u in beroep gaat;

- De reden waarom u beroep aantekent.

Let er op dat u een handtekening onder uw beroepschrift zet.

Voor de rechtbank is het belangrijk dat u een kopie van het besluit meestuurt.

Crisis- en herstelwet

Op deze verleende omgevingsvergunning voor het realiseren van Zonnepark Hegemansweg is de Crisis- en herstelwet van toepassing. Het betreft een project als bedoeld in categorie 1 van bijlage 1 van deze wet. Dit betekent onder meer dat de belanghebbende in het beroepschrift moet aangeven welke beroepsgronden hij aanvoert tegen het besluit. Als het beroepschrift geen beroepsgronden bevat, is het beroep niet-ontvankelijk. Het is daardoor niet mogelijk om een zogenaamd “pro forma-beroepschrift” in te dienen (een beroep op nader in te dienen gronden). Na afloop van de termijn van zes weken kunnen geen nieuwe beroepsgronden meer worden aangevoerd.

Vermeldt in het beroepschrift dat de Crisis- en herstelwet van toepassing is.

Voorlopige voorziening

Als u in beroep gaat blijft het besluit geldig totdat de rechter over uw beroep heeft beslist. Misschien kunt u de beslissing in beroep niet afwachten. U kunt dan bij de rechtbank vragen om een voorlopige voorziening. Dit kan alleen als u al in beroep bent gegaan. U moet dan duidelijk aangeven dat het uitvoeren van dit besluit voor u ernstige gevolgen heeft. De rechter kan dan beslissen of met de uitvoering van het besluit moet worden gewacht.

U kunt uw verzoek sturen naar de Voorzieningenrechter van de rechtbank Gelderland, Postbus 9030, 6800 EM Arnhem. Let er op dat u een kopie van het beroepschrift meestuurt. Voor dit verzoek moet u griffierecht betalen. U krijgt hierover een brief van de rechtbank.

 

Naar boven