Ontwerp bestemmingsplan ‘Buurse-Zuid’

Logo Haaksbergen

Burgemeester en wethouders van Haaksbergen maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend:

Het college van burgemeester en wethouders heeft in zijn vergadering van 17 november 2020 besloten het ontwerp bestemmingsplan ‘Buurse-Zuid’ ter inzage te leggen. Dit bestemmingsplan heeft betrekking op het gebied ten zuiden van de kern Buurse, globaal ten oosten van de Broekheurnerweg en ten noorden van de Alsteedseweg.

Met het bestemmingsplan Buurse Zuid worden een drietal zaken geregeld:

Met het plan worden woningbouwmogelijkheden die door het bestemmingsplan “Buitengebied Haaksbergen, partiele herziening veegplan 1” waren wegbestemd weer teruggebracht en wordt een passende bestemming gegeven aan het gebied ten zuiden hiervan.

In het bestemmingsplan wordt rekening gehouden met de actuele woonbehoefte. Zo worden er deels rijwoningen toegestaan op een locatie waar eerst twee-onder-een-kappers mogelijk waren, waardoor er per saldo één woning toegevoegd wordt.

Tot slot wordt een groenstrook, die niet meer als zodanig wordt gebruikt, herbestemd met een woon- en tuinbestemming zonder bouwmogelijkheden.

Het identificatienummer van het bestemmingsplan is NL.IMRO.0158.BP1172-0001.

Ter inzage

Het ontwerp bestemmingsplan ‘Buurse-Zuid’ inclusief bijbehorende bijlagen ligt met ingang van 27 november 2020 tot en met 7 januari 2021 voor een periode van zes weken voor iedereen ter inzage bij de receptie van het gemeentehuis.

Het plan met de bijbehorende stukken is tevens in digitale vorm te raadplegen via onze website www.haaksbergen.nl → Inwoner → Vergunningen en Plannen → Bestemmingsplannen en voorbereidingsbesluiten → Kerkdorpen→ Ontwerp → Bestemmingsplan ‘Buurse-Zuid’. Hier vindt u een rechtstreekse link naar de website ruimtelijkeplannen.nl.

Tijdens de terinzagetermijn kan eenieder reageren. Uw zienswijze kunt u indienen bij de gemeenteraad, Postbus 102, 7480 AC Haaksbergen. Tevens bestaat de mogelijkheid voor een mondelinge zienswijze. Hiervoor kunt u contact opnemen met de behandelend ambtenaar, Sandra Scheggetman, telefoonnummer (053) 573 45 67.

Haaksbergen, 26 november 2020

burgemeester en wethouders van Haaksbergen,

 

mr. drs. R.G. Welten, burgemeester

dr. R. Toet, secretaris

Naar boven