Gemeente Midden-Delfland – ontwerpbestemmingsplan - en ontwerpbesluit Hogere grenswaarde Wet geluidshinder - Tramkade nabij 9a

Logo Midden-Delfland

Burgemeester en wethouders van de gemeente Midden-Delfland maken ingevolge artikel 3.9a van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat zij het ontwerpbestemmingsplan ‘Tramkade nabij 9a’ met het planidentificatienummer NL.IMRO.1842.bp20Tramkade9a-on01 en het ontwerpbesluit voor een hogere grenswaarde op grond van de Wet geluidhinder ter inzage leggen.

Planbeschrijving en plangebied

Met het ontwerp bestemmingsplan`Tramkade nabij 9a’ wordt de realisatie van 2 grondgebonden woningen en 4 appartementen als onderdeel van een geluidswal langs de Zuidhoornseweg mogelijk gemaakt.

Inhoud ontwerpbesluit Hogere grenswaarde Wet geluidhinder

Het besluit hogere grenswaarde is nodig omdat niet kan worden voldaan aan de voorkeurgrenswaarde van 48 dB voor wat betreft het geluid van de Zuidhoornseweg ter plaatse van de beoogde bouwvlakken. De geluidsbelasting blijft wel binnen de maximale grenswaarde van de Wet geluidhinder (63 dB). De Wet geluidhinder bepaalt dat het college een hogere grenswaarde mag vaststellen indien de geluidsbelasting tussen de voorkeursgrenswaarde en de maximale grenswaarde inzit. In dat geval moet het college nagaan of maatregelen mogelijk zijn om de geluidsbelasting onder de voorkeurswaarde te krijgen.

In het ontwerpbesluit voor de hogere waarde Wet geluidhinder en het bijbehorende geluidsonderzoek is te lezen dat bron- en overdrachtsmaatregelen niet doelmatig, niet kosteneffectief en stedenbouwkundig niet gewenst zijn. Voor het bouwplan betekent dit dat er mogelijk aanvullende maatregelen getroffen moeten worden om aan het Bouwbesluit te voldoen.

Terinzagelegging

Het bestemmingsplan ligt met de hierbij behorende stukken en het ontwerpbesluit hogere grenswaarde, met ingang van vrijdag 27 November 2020 gedurende zes weken, tijdens kantooruren digitaal voor eenieder ter inzage bij het Klant Contact Centrum in het gemeentehuis, ingang Anna van Raesfeltstraat 37 in Schipluiden.

U kunt dit plan ook online inzien via www.middendelfland.nl/stukken-ter-inzage/

op www.ruimtelijkeplannen.nl Op deze website kiest u ‘Bestemmingsplannen’ waarna u het besluit kunt oproepen door het invullen van de locatie of het planid-nummer: NL.IMRO.1842.bp20Tramkade9a-on01. U kunt dit plan ook online inzien via www.middendelfland.nl/stukken-ter-inzage/ of op www.ruimtelijkeplannen.nl Op deze website kiest u ‘Bestemmingsplannen’ waarna u het besluit kunt oproepen door het invullen van de locatie of het planid-nummer: NL.IMRO.1842.bp20Tramkade9a-on01.

Indienen zienswijzen

Gedurende genoemde termijn dat het ontwerpbestemmingsplan en het ontwerpbesluit hogere grenswaarde ter inzage ligt, kan eenieder zienswijzen over het ontwerp naar voren brengen bij de gemeenteraad van Midden-Delfland, Postbus 1, 2636 ZG Schipluiden. Voor het maken van een afspraak om een mondelinge reactie in te dienen kunt u contact opnemen met het team Ruimtelijke Ordening en Milieu via telefoonnummer (015) 3804111.

U kunt ook digitaal een zienswijze indienen, Maak daarbij gebruik van het zienswijzenformulier. Dit formulier is te vinden op de gemeentelijke website www.middendelfland.nl/zienswijze/ Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op de website www.digid.nl voor de precieze voorwaarden. Wilt u als bedrijf een zienswijze indienen, dan moet u beschikken over eHerkenning.

 

Naar boven