Gemeente Amsterdam - ontwerpbestemmingsplan - IJtram, Pampuslaan en ontwerpbesluit Hogere waarden Wet geluidhinder IJtram, Pampuslaan

Logo Amsterdam

Burgemeester en wethouders van Amsterdam maken ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat het ontwerpbestemmingsplan “IJtram, Pampuslaan”, met de daarop betrekking hebbende stukken, wordt vrijgegeven voor terinzagelegging. Tevens ligt ter inzage het ten behoeve van dit bestemmingsplan benodigd te nemen ontwerpbesluit vaststelling hogere grenswaarden als bedoeld in artikel 110 a van de Wet geluidhinder.

Ontwerpbestemmingsplan

Het ontwerpbestemmingsplan “IJtram, Pampuslaan” heeft betrekking op de Pampuslaan en een deel van de IJburglaan en voorzet in het doortrekken van het tracé van de IJtram (lijn 26) van het huidige eindpunt tot aan Centrumeiland.

De tramspoor voor de verlengde IJtram wordt gerealiseerd in de middenberm van de weg. Het nieuwe bestemmingsplan maakt realisatie mogelijk door daartoe een aanduiding op te nemen op de verbeelding.

Ontwerpbesluit Hogere waarden Wet geluidhinder

Ondanks te treffen geluidsreducerende maatregelen moeten voor enkele woongebouwen hogere grenswaarden worden vastgesteld om te kunnen voldoen aan de geluidsnormen. Het gaat daarbij om de volgende adressen:

  • IJburglaan 1420 t/m 1502

  • IJburglaan 1504 t/m 1550

  • Julius Pergerstraat 1 t/m 121 (alleen zuidelijk georiënteerde woningen)

  • IJburglaan 1552 t/m 1604 (alleen noordelijk georiënteerde woningen)

  • Julius Pergerstraat 2 t/m 126 (alleen zuidelijk georiënteerde woningen 1e t/m 5e verdieping)

  • Pampuslaan 118 t/m 194 (alleen zuidelijk georiënteerde woningen 1e t/m 4e verdieping)

Terinzagelegging

Het ontwerpbestemmingsplan en het ontwerpbesluit Hogere waarden liggen met de daarbij behorende stukken met ingang van 25 november 2020 gedurende een termijn van zes weken ter inzage op het volgende adres:

  • De afsprakenbalie van Stadsloket Oost, Oranje-Vrijstaatplein 2, te Amsterdam. In verband met het Corona-virus verzoeken wij u voor het fysiek inzien van de stukken te bellen met 14020.

Het ontwerpbestemmingsplan “IJtram, Pampuslaan” met de daarop betrekking hebbende stukken is digitaal raadpleegbaar via www.ruimtelijkeplannen.nl. Het planidentificatienummer (ID) is NL.IMRO.0363.M1811BPSTD-OW01. Het ontwerpbesluit Hogere waarden is als bijlage bij de toelichting van het bestemmingsplan gevoegd en daarmee digitaal te raadplegen.

Meer informatie over dit project is verder te vinden op de gemeentelijke website via de volgende link: https://www.amsterdam.nl/projecten/mobiliteitsplanoost/nieuws/inspraak-verlenging-ijtram-pampuslaan 

Zienswijzen Gedurende bovengenoemde termijn van terinzagelegging kan een ieder zijn zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan en het ontwerpbesluit Hogere waarden naar voren brengen bij de gemeenteraad van Amsterdam. Schriftelijke zienswijzen kunnen naar voren worden gebracht bij de gemeenteraad van Amsterdam, per adres: de directeur Ruimte en Duurzaamheid, Postbus 2758, 1000 CT Amsterdam.

Voor het naar voren brengen van mondelinge zienswijzen kan contact worden opgenomen met de gemeente Amsterdam, afdeling Ruimte en Duurzaamheid, de heer W. Hilbink, telefoonnummer 14020 en e-mailadres wicher.hilbink@amsterdam.nl.

Amsterdam 25 november 2020 Burgemeester en wethouders

Peter Teesink

Gemeentesecretaris

Femke Halsema

Burgemeester

Naar boven