Gewijzigde vaststelling 4e herziening bestemmingsplan Buitengebied

Logo Veere

Burgemeester en wethouders van Veere maken bekend dat als gevolg van het bepaalde in artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening de gemeenteraad van Veere in zijn vergadering van 11 november 2020 het ontwerp 4e herziening bestemmingsplan Buitengebied gewijzigd heeft vastgesteld. Daarbij heeft de gemeenteraad geen exploitatieplan vastgesteld.

Ten opzichte van het ontwerp is het bestemmingsplan op de volgende onderdelen gewijzigd:

Verbeelding

-De plancontour van het ontwerp 4e herziening zoals die op ruimtelijke plannen is geplaatst, is niet alleen beperkt tot het buitengebied. Ook de kernen en Neeltje Jans zijn in het plangebied opgenomen. De plancontour is aangepast zodat deze alleen geldt voor het buitengebied.

-Op de verbeelding is in 2013 ter hoogte van de woningen Noordweg 44-46-48-48A te Oostkapelle één bouwvlak met de bestemming Wonen aangegeven met als maatvoering “maximaal aantal wooneenheden: 3”. In de praktijk zijn echter 4 woningen aanwezig. De maatvoering is gewijzigd in “maximaal aantal wooneenheden: 4”.

-Op de verbeelding is voor het perceel Geschieresweg 5 te Aagtekerke de vermelde oppervlakte aan groepsaccommodatie van “250 m²” gewijzigd in “520 m²”.

Regels

- In artikel 3.2.1 onder b is “per bedrijf” gewijzigd in “per bestemmingsvlak”.

-In artikel 4.2.1 onder b is “per bedrijf” gewijzigd in “per bestemmingsvlak”.

Toelichting

-De tekst op bladzijde 13 dat in de kolom als overweging is aangegeven dat “Omdat dit niet voor alle functies gewenst is, wordt de bestemmingsomschrijving hier op aangepast.” is gewijzigd in “Voor deze hoofdbestemming is het vervolgens mogelijk een bedrijfswoning op te richten. Het is ruimtelijk zeer ongewenst dat voor neventakken bedrijfswoningen opgericht kunnen worden. Naast dat er geen noodzaak voor bestaat, zal dat leiden tot een verdere verstening van het buitengebied, hetgeen in strijd is met het gemeentelijk en provinciaal beleid. In verband daarmee wordt de bestemmingsomschrijving aangepast.”

-De tekst op bladzijde 13 dat in de kolom als aanpassing is aangegeven “In de bepalingen in artikel 3.2.1 en 4.2.1 onder b wordt ‘per bedrijf’ verwijderd” is gewijzigd in “In de bepalingen in artikel 3.2.1 en 4.2.1 wordt ‘per bedrijf’ gewijzigd in ‘per bestemmingsvlak’”.

-De tekst op bladzijde 14 dat in de kolom als overweging is aangegeven voor de locatie Van Vollenhovenweg 6/6A te Serooskerke “In de praktijk blijken er al jaren 2 woningen aanwezig te zijn” is gewijzigd in: “In de praktijk blijken er al jaren 2 vergunde, daarmee legale woningen (feitelijk) aanwezig te zijn”.

-De tekst op bladzijde 16/17 dat op het perceel Geschieresweg 5 te Aagtekerke de oppervlakte aan groepsaccommodatie “250 m²” bedraagt is gewijzigd in “520 m²”.

 

De 4e herziening van het bestemmingsplan en het besluit van de gemeenteraad liggen van 26 november 2020 t/m 6 januari 2021 ter inzage. De digitale gewijzigd vastgestelde 4e herziening van het bestemmingsplan is vanaf 26 november 2020 beschikbaar gesteld op www.ruimtelijkeplannen.nl onder plannummer NL.IMRO.0717.0153BPBgbH4-VG01.

Tevens is het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan vanaf dan in te zien op de gemeentelijke website www.veere.nl onder “Inwoners & Bezoekers – Bouwen & Wonen – Ruimtelijke plannen buiten de kernen – 4e herziening bestemmingsplan Buitengebied”.

Van 26 november 2020 t/m 6 januari 2021 kan tegen het besluit van de gemeenteraad schriftelijk beroep worden ingesteld bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA te Den Haag. Beroep kan worden ingesteld door belanghebbenden die tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad hebben ingediend, dan wel door belanghebbenden aan wie niet verweten kan worden dat zij niet tijdig een zienswijze ingediend hebben. Daarnaast kan beroep worden ingesteld tegen de planonderdelen die gewijzigd zijn vastgesteld.

De vastgestelde 4e herziening van het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag, na die, waarop de beroepstermijn is verstreken, dus op 7 januari 2021. Indien binnen de beroepstermijn tevens een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State treedt het bestemmingsplan niet in werking voordat op het verzoek is beslist.

 

Domburg, 25 november 2020

Burgemeester en wethouders van Veere,

De secretaris, De burgemeester,

J.F.M. Steinbusch R.J. van der Zwaag

 

 

 

Naar boven