Bekendmaking vastgesteld Beeldkwaliteitsplan en Ruimtelijk Beoordelingskader Laarberg

Logo Oost Gelre

In de vergadering van 22 september 2020 heeft de gemeenteraad van de gemeente Oost Gelre besloten een nieuwe categorie vast te stellen waarvoor een verklaring van geen bedenkingen niet is vereist voor (bouw)projecten binnen het plangebied Laarberg Centraal 2, mits de plannen voldoen aan de toetsingsregels uit het ‘Ruimtelijk Beoordelingskader Regionaal bedrijvenpark Laarberg Centraal 2’ met bijbehorende verbeelding (inclusief de daarin opgenomen afwijk- en wijzigingsbepalingen). In het kader daarvan is het Ruimtelijk beoordelingskader Regionaal bedrijvenpark Laarberg Centraal 2 vastgesteld. Daarnaast heeft de gemeenteraad het Beeldkwaliteitsplan Regionaal Bedrijventerrein Laarberg fase 2 vastgesteld en het ‘Beeldkwaliteitsplan Regionaal Bedrijvenpark Laarberg’ van 23 oktober 2012 (vastgesteld op 18 december 2012) ingetrokken.

Als gevolg van dit besluit wordt de lijst met categorieën waarvoor geen verklaring van geen bedenkingen is vereist uitgebreid die op 2 november 2010 door de raad is vastgesteld. Plannen die in de nieuwe categorie vallen hoeven niet meer te worden voorgelegd aan het presidium of de gemeenteraad.

In het Ruimtelijk Beoordelingskader zijn een toelichting, regels en verbeelding opgenomen. Iedere nieuwe aanvraag binnen het plangebied Laarberg Centraal 2 wordt hieraan getoetst. De toelichting kan daarnaast de basis zijn voor de ruimtelijke onderbouwing bij de omgevingsvergunningen. Bij iedere aanvraag moet ook worden aangetoond dat wordt voldaan aan de milieunormen.

In het Beeldkwaliteitsplan zijn onder meer welstandscriteria voor de bebouwing en eisen voor de inrichting van de buitenruimte opgenomen. Het Beeldkwaliteitsplan vormt het toetsingskader voor nieuwe omgevingsvergunningaanvragen. Het nieuwe beeldkwaliteitsplan vervangt het oude beeldkwaliteitsplan uit 2012.

De stukken treden in werking op de dag van deze publicatie en het oude beeldkwaliteitsplan is vanaf de dag van deze publicatie ingetrokken.

Alle bovengenoemde stukken liggen ter inzage van 27 november 2020 t/m 7 januari 2021 in het gemeentehuis te Lichtenvoorde. Er is geen beroep mogelijk.

U kunt het Raadsbesluit met het Ruimtelijk Kader en het nieuwe Beeldkwaliteitsplan Laarberg vinden op de pagina Beleidsnota’s en beleidsregels op de website van gemeente Oost Gelre.

 

Naar boven