Provincie Groningen - vastgesteld inpassingsplan - Dubbele Dijk ter inzage

Logo Groningen

Provinciale Staten van Groningen hebben op 18 november 2020 het inpassingsplan "Dubbele Dijk" (ongewijzigd) vastgesteld.

Dit inpassingsplan is een gedeeltelijke herziening van het inpassingsplan "Dijkverbetering Eemshaven-Delfzijl" (vastgesteld in 2016) en maakt het o.a. planologisch mogelijk dat in het plangebied bedrijfsgebouwen en bouwwerken (bijvoorbeeld kweekbakken en bassins) kunnen worden gerealiseerd.

Terinzagelegging

Het inpassingsplan met de bijbehorende stukken ligt vanaf 26 november 2020 t/m 6 januari 2021 ter inzage.

Het inpassingsplan is te bekijken op www.provinciegroningen.nl/actueel/bekendmakingen  en www.ruimtelijkeplannen.nl . Het planidentificatienummer is NL.IMRO.9920.PHIPDubbeledijk-VA01. 

Het plan ligt daarnaast voor een ieder ter inzage in het provinciehuis, Sint Jansstraat 4 in Groningen. Vanwege de corona maatregelen vragen we u om de stukken zoveel mogelijk digitaal te bekijken.

Beroep instellen

Met ingang van 26 november 2020 tot en met 6 januari 2021 kan beroep worden ingesteld door:

  • -

    een belanghebbende die zienswijzen heeft ingediend over het ontwerp-inpassingsplan;

  • -

    een belanghebbende die kan aantonen dat hij of zij redelijkerwijs niet in staat is geweest om zienswijzen in te dienen.

Op het vastgestelde inpassingsplan is afdeling 2 van hoofdstuk 1 van de Crisis- en herstelwet van toepassing. Voor het instellen van beroep betekent dit dat:

  • -

    de gronden van het beroep in het beroepschrift moeten worden opgenomen;

  • -

    het beroep niet-ontvankelijk wordt verklaard indien binnen de beroepstermijn geen gronden zijn ingediend;

  • -

    de gronden van het beroep na afloop van de beroepstermijn niet meer kunnen worden aangevuld.

Het beroepschrift kunt u sturen naar: Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag

Wie op tijd beroep heeft ingesteld kan ook om een voorlopige voorziening verzoeken. Dit verzoek moet worden gericht aan de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Wanneer treedt het inpassingsplan in werking?

Het inpassingsplan treedt in werking na afloop van de beroepstermijn op 7 januari 2021, tenzij binnen deze termijn naast een beroepschrift ook een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend. In dat geval wordt de inwerkingtreding van het inpassingsplan uitgesteld totdat over het verzoek is beslist.

Voor het behandelen van een beroepschrift en een verzoek om een voorlopige voorziening wordt griffierecht geheven. Meer informatie hierover vindt u op de website van de Raad van State; www.raadvanstate.nl.

Meer informatie

Voor meer informatie over de procedure kunt u contact opnemen met mevr. A.M. Hulshof, afdeling Ruimte en Samenleving, telefoonnummer 050 - 316 4737.

Naar boven