Gemeente Amsterdam - ontwerpbestemmingsplan - Drostenburg-Dubbelink Venserpolder

Logo Amsterdam

Burgemeester en wethouders van Amsterdam maken ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening het volgende bekend:

Burgemeester en wethouders hebben bij besluit van 16 november 2020 het ontwerpbestemmingsplan Drostenburg-Dubbelink Venserpolder vrijgegeven voor terinzagelegging.

Planbegrenzing en bestemmingsplan

Het plangebied betreft de woningen die zijn gerealiseerd op 40 vrije kavels in de noordzone Drostenburg en op 20 vrije kavels in de zuidzone Dubbelink. De kavels in de noordzone Drostenburg worden begrensd door de Dostojevskisingel aan de noordzijde, de Dolingadreef aan de westzijde, het Frissensteinpad aan de oostzijde en aan de zuidzijde door het scholen- en voorzieningencluster aan de Drostenburg. De kavels in de zuidzone Dubbelink worden zowel aan noord-, west- als zuidzijde begrensd door de Dubbelink en aan de oostzijde door de George Sandstraat.

Het ontwerpbestemmingsplan Drostenburg-Dubbelink Venserpolder heeft als doel om de huidige bouwhoogte van de woningen in het plangebied aan te passen aan de randvoorwaarden uit het vastgestelde Programma en Ontwerp Drostenburg-Dubbelink en de kavelpaspoorten.

Terinzagelegging

Het ontwerpbestemmingsplan Drostenburg-Dubbelink Venserpolder met de daarop betrekking hebbende stukken ligt met ingang van 26 november 2020 gedurende een termijn van zes weken ter inzage op het volgende adres:

  • Stadsdeelkantoor Zuidoost, Anton de Komplein 150, Amsterdam.

Bel voor openingstijden, 14 020 of kijk op <www.amsterdam.nl/adressengids/stadsloketten/stadsloket-zuidoost

Het ontwerpbestemmingsplan Drostenburg-Dubbelink Venserpolder met de daarop betrekking hebbende stukken is tevens digitaal raadpleegbaar via www.ruimtelijkeplannen.nl. Het planidentificatienummer (ID) is NL.IMRO.0363.T1902BPSTD-OW01.

Zienswijzen

Gedurende bovengenoemde termijn van terinzagelegging kan een ieder zijn zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan naar voren brengen bij de gemeenteraad van Amsterdam.

Schriftelijke zienswijzen kunnen naar voren worden gebracht bij de gemeenteraad van Amsterdam, per adres: directeur Ruimte en Duurzaamheid, Postbus 2758, 1000 CT Amsterdam.

Voor het naar voren brengen van mondelinge zienswijzen kan contact worden opgenomen met de gemeente Amsterdam, afdeling Ruimte en Duurzaamheid, 06-23720713.

Uw gegevens worden in overeenstemming met de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) verwerkt. Op deze verwerking van persoonsgegevens is een privacyreglement van toepassing. Dit reglement kunt u raadplegen op de website van de gemeente Amsterdam.

Amsterdam, 25 november 2020

Burgemeester en wethouders,

Peter Teesink

Gemeentesecretaris

Femke Halsema

Burgemeester

Naar boven