Provincie Noord-Holland - ontwerpprojectplannen terinzage - versterking van diverse sluizen

Logo Noord-Holland

Ter inzagelegging van de ontwerpprojectplannen voor de Spuisluis Oostoever in Den Helder, de Sassluis in Enkhuizen en de Hornsluis, Noorder- en Zuidersluis in Schardam met onderliggende m.e.r.- beoordelingsnotities en bijbehorende ontwerpuitvoeringsbesluiten.

Inspraak op:

  • 1.

    Ontwerpprojectplan Sassluis te Enkhuizen

  • 2.

    M.e.r. beoordeling Sassluis Enkhuizen

  • 3.

    Ontwerp omgevingsvergunning (bouwen en monument) ingevolge de Wabo Sassluis Enkhuizen

  • 4.

    Ontwerpprojectplan Spuisluis Oostoever te Den Helder

  • 5.

    M.e.r. beoordeling Spuisluis Oostoever Den Helder

  • 6.

    Ontwerp omgevingsvergunning (bouwen) ingevolge de Wabo Spuisluis Oostoever Den Helder

  • 7.

    Ontwerp vergunning gebiedsbescherming ingevolge de wet Natuurbescherming Spuisluis Oostoever Den Helder

  • 8.

    Ontwerpprojectplan Hornsluis, Noorder- en Zuidersluis te Schardam

  • 9.

    M.e.r. beoordeling Hornsluis, Noorder- en Zuidersluis Schardam

  • 10.

    Ontwerp omgevingsvergunning (bouwen en monument) ingevolge de Wabo Hornsluis, Noorder- en Zuidersluis Schardam

Gedeputeerde Staten van Noord-Holland maken bekend dat vanaf 25 november 2020 tot en met 5 januari 2021 de bovengenoemde op de versterking van de genoemde sluizen betrekking hebbende ontwerpprojectplannen voor eenieder ter inzage liggen samen met de bijbehorende m.e.r. beoordelingen en ontwerpuitvoeringsbesluiten.

Coördinatie uitvoeringsbesluiten

Het Dagelijks Bestuur van Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier, afgekort DB van het hoogheemraadschap, heeft ten behoeve van de versterking van de Spuisluis Oostoever in Den Helder, de Sassluis in Enkhuizen en de Hornsluis, Noorder- en Zuidersluis in Schardam drie projectplannen met bijbehorende m.e.r. beoordelingen in ontwerp vastgesteld.

Het DB van het hoogheemraadschap heeft ter uitvoering van de projectplannen vergunningen aangevraagd bij:

  • Burgemeester en Wethouders van de gemeente Enkhuizen, betreffende omgevingsvergunning (bouwen en monument) ingevolge de Wabo Sassluis Enkhuizen;

  • Burgemeester en Wethouders van de gemeente Den Helder, betreffende omgevingsvergunning (bouwen) ingevolge de Wabo Spuisluis Oostoever Den Helder;

  • Gedeputeerde Staten van de provincie Noord-Holland, betreffende vergunning gebiedsbescherming ingevolge de wet Natuurbescherming Spuisluis Oostoever Den Helder;

  • Burgemeester en Wethouders van de gemeente Edam-Volendam, betreffende omgevingsvergunning (bouwen en monument) ingevolge de Wabo Hornsluis, Noorder- en Zuidersluis Schardam.

De bovengenoemde bestuursorganen hebben het voornemen om de gevraagde uitvoeringsbesluiten (vergunningen) te verlenen en hebben deze in ontwerp vastgesteld. Gedeputeerde Staten van Noord-Holland coördineren, ingevolge artikel 5.8 Waterwet, deze uitvoeringsbesluiten voor de betreffende projectplannen. Gedeputeerde Staten zorgen daarnaast voor de bekendmaking en tervisielegging van alle ontwerpbesluiten.

m.e.r. beoordeling

Op grond van de m.e.r.-beoordelingsnotities hebben Gedeputeerde Staten een milieueffectbeoordeling uitgevoerd. Op grond van de kenmerken van de activiteiten, de plaats van de activiteiten en de kenmerken van het potentiële effect van de activiteiten hebben Gedeputeerde Staten besloten dat er geen belangrijke nadelige gevolgen voor het milieu zijn die het opstellen van een Milieueffectrapport (MER) rechtvaardigen.

Waar en wanneer kunt u de betreffende projectplannen met m.e.r. beoordelingen en ontwerpvergunningen inzien

U kunt de stukken digitaal inzien via:

  • De website van de provincie Noord-Holland: www.noord-holland.nl/terinzageleggingen

  • De website van het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier: www.hhnk.nl/kunstwerken

Voor inzage in de stukken op alle onderstaande adressen kunt u in verband met het coronavirus (COVID-19) alleen op afspraak terecht. U dient hierbij vooraf een telefonische afspraak te maken.

Het ontwerpprojectplan Sassluis te Enkhuizen met m.e.r. beoordeling en ontwerpvergunning liggen ter inzage van 25 november 2020 tot en met 5 januari 2021 tijdens kantooruren op het volgende adres:

  • Het gemeentehuis van Enkhuizen, Hoogstraat 11, 1601 KT Enkhuizen (telefoonnummer 028 360100 of 140228)

Het ontwerpprojectplan Spuisluis Oostoever te Den Helder met m.e.r. beoordeling en ontwerpvergunningen liggen ter inzage van 25 november 2020 tot en met 5 januari 2021, maandag tot en met vrijdag 8.30 tot 12.00 uur, op het volgende adres:

  • Het stadhuis van Den Helder, Kerkgracht 1, 1782 GJ Den Helder (telefoonnummer 14 0223)

Het ontwerpprojectplan Hornsluis, Noorder- en Zuidersluis te Schardam met m.e.r. beoordeling en ontwerpvergunning liggen te inzage van 25 november 2020 tot en met 5 januari 2021 op het volgende adres:

  • Het gemeentehuis van Edam-Volendam, W. van der Knoopdreef 1, 1132 KN Volendam (telefoonnummer 0299 398398)

Daarnaast liggen alle bovengenoemde ontwerpprojectplannen, m.e.r. beoordelingen en ontwerpvergunningen van 25 november 2020 tot en met 5 januari 2021 ter inzage op:

  • Hoogheemraadschap Holland Noorderkwartier, Stationsplein 136, 1703 WC Heerhugowaard (telefoonnummer 072 5828282)

  • Provincie Noord-Holland, Houtplein 33, 2012 DE Haarlem (telefoonnummer 023 5144440)

Hoe kunt u reageren?

Een ieder kan gedurende de termijn van terinzagelegging zienswijzen indienen over de ontwerpprojectplannen, m.e.r. beoordelingen en ontwerpvergunningen.

U kunt uw zienswijze digitaal indienen via: https://formulieren.noord-holland.nl/pnh/zienswijze_5_kunstwerken 

Een schriftelijke zienswijze kunt u indienen bij Gedeputeerde Staten van Noord-Holland

Directie Beleid/Sector Omgevingsbeleid

P. Boon, versterking Kunstwerken

Zaaknummer 1443937

Postbus 3007

2001 DA Haarlem

Het is ook mogelijk om een zienswijze mondeling in te dienen. Dit kan alleen op afspraak. Daarnaast moeten hiervoor in verband met het coronavirus (COVID-19) de RIVM-richtlijnen in acht worden genomen. Voor het maken van een afspraak belt u met de heer P. Boon, telefoonnummer 023 5144683.

Crisis- en herstelwet

Op de besluitvorming is hoofdstuk 1, afdeling 2 van de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit betekent dat een belanghebbende in het beroepsschrift moet aangeven welke beroepsgronden hij/zij aanvoert tegen het besluit. Na afloop van de termijn van zes weken kunnen geen nieuwe beroepsgronden meer worden aangevoerd.

Wat gebeurt er met uw zienswijzen?

Gedeputeerde Staten sturen ingediende zienswijzen door naar bovengenoemde bestuursorganen. Deze behandelen de zienswijzen en nemen definitieve besluiten over de besluiten waarvoor zij bevoegd zijn. Na vaststelling van de definitieve projectplannen inzake de Waterwet door het Algemeen Bestuur van het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier, worden deze door Gedeputeerde Staten van Noord-Holland getoetst conform artikel 5.7 Waterwet. Na goedkeuring van de definitieve projectplannen door Gedeputeerde Staten maken zij hun goedkeuringsbesluit bekend en leggen zij dit besluit, samen met alle m.e.r. beoordelingen en uitvoeringsbesluiten, voor zes weken ter inzage. Gedurende deze termijn bestaat voor belanghebbenden de mogelijkheid beroep in te stellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Nadere inlichtingen

Voor inlichtingen en mondelinge informatie over de ontwerpbesluiten kunt u contact opnemen:

  • De ontwerpprojectplannen en m.e.r. beoordelingen: Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier, mevrouw G. Veldsink, telefoonnummer 072 5827215

  • De ontwerp vergunning gebiedsbescherming ingevolge de wet Natuurbescherming Spuisluis Oostoever Den Helder, de heer K. Vrolijk, telefoonnummer 06 82693591

  • De ontwerp omgevingsvergunning (bouwen) ingevolge de Wabo Spuisluis Oostoever Den Helder, de heer M. Gielens, telefoonnummer 0223 678625

  • De ontwerp omgevingsvergunning (bouwen en monument) ingevolge de Wabo Sassluis Enkhuizen, de heer H. Groot, telefoonnummer 0228 534746

  • De ontwerp omgevingsvergunning (bouwen en monument) ingevolge de Wabo Hornsluis, Noorder- en Zuidersluis Schardam, de heer G. Wassink, telefoonnummer 0299 398398

  • Voor inlichtingen en mondelinge informatie over de coördinatieregeling, ingevolge artikel 5.8 Waterwet, kunt u contact opnemen met Gedeputeerde Staten van Noord-Holland, de heer P. Boon, telefoon 023 5144683.

Naar boven