Gemeente Lopik - ontwerp omgevingsvergunning - Boveneind NZ 38 A, Benschop

Logo Lopik

Burgemeester en wethouders van de gemeente Lopik maken ingevolge paragraaf 3.3. van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht (Awb) bekend dat zij het voornemen hebben een omgevingsvergunning te verlenen voor het realiseren van verbouw van een restaurant tot woning ter plaatse van het perceel Boveneind NZ 38 A te Benschop.

Teneinde medewerking te kunnen verlenen zijn burgemeester en wethouders voornemens op grond van artikel 2.12 lid 1 onder a sub 3 van de Wabo vergunning te verlenen met een afwijkingsbesluit van het bestemmingsplan.

Anterieure overeenkomst

Ingevolge artikel 6.24, lid 3, van de Wet ruimtelijke ordening en artikel 6.2.12, van het Besluit ruimtelijke ordening maken burgemeester en wethouders van Lopik bekend dat er, voorafgaand aan de mogelijke verlening van de omgevingsvergunning, overeenkomstig artikel 6.12, van de Wet ruimtelijke ordening, een anterieure overeenkomst is gesloten tussen gemeente Lopik en betrokken partij. Een zakelijke beschrijving van de inhoud van deze overeenkomst ligt eveneens voor eenieder te inzage.

Ontwerpbesluit hogere grenswaarden

Burgemeester en wethouders maken gelet op afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht bekend, dat zij voornemens zijn ten behoeve van de ontwikkeling op het perceel Boveneind NZ 38a te Benschop, een hogere waarde ingevolge de Wet geluidhinder vast te stellen. Uit akoestisch onderzoek is gebleken dat niet aan de voorkeursgrenswaarde uit de Wet geluidhinder voor het wegverkeerslawaai, kan worden voldaan.

Op grond van artikel 83 van de Wet geluidhinder zijn burgemeester en wethouders van Lopik voornemens een ontheffing te verlenen. De hogere waarde heeft betrekking op de nieuw te realiseren burgerwoning. Ook dit ontwerpbesluit ligt voor eenieder ter inzage.

Ter inzage

De aanvraag, het ontwerpbesluit, de ruimtelijke onderbouwing en overige bijbehorende stukken liggen van 23 november 2020 tot en met 8 januari 2021 voor een ieder ter inzage. Om de stukken in te zien kunt u contact opnemen met het team Ruimtelijke Ontwikkeling via (0348) 55 99 55 of via gemeente@lopik.nl.

Zienswijzen

Gedurende de bovengenoemde termijn van 6 weken kan eenieder mondeling of schriftelijk zienswijzen indienen tegen het ontwerpbesluit, gericht aan het college van burgemeester en wethouders, Postbus 50, 3410 CB Lopik. Voor meer informatie kunt u tijdens kantooruren, contact opnemen met de afdeling ruimtelijke ontwikkeling, tel: (0348) – 55 99 55.

 

Naar boven