Voorbereidingsbesluit diverse locaties Noord- en Zuid-Scharwoude

Logo Langedijk

Burgemeester en wethouders van gemeente Langedijk maken ingevolge artikel 3.7 lid 7 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad op 17 november 2020 heeft besloten een voorbereidingsbesluit te nemen voor de locaties Oranjestraat, 1e Lage Hoekstraat, 2e Lage Hoekstraat, Hofstraat, Werfstraat, de Nederlanden, Raadhuisbuurt, Zijperpad, Grenspad en Prinsengracht te Noord- en Zuid-Scharwoude en te verklaren dat voor dit gebied een partiële herziening van het bestemmingsplan wordt voorbereid.

Het voorbereidingsbesluit is gericht op het tegengaan van ongewenste (bouw) ontwikkelingen ter plaatse en bevat tevens een verbod om het feitelijk gebruik van gronden of bouwwerken in het gebied te wijzigen. Voor dit verbod kan het bevoegd gezag afwijken via een omgevingsvergunning voor zover het afwijkend gebruik niet strijdig is met het in voorbereiding zijnde bestemmingsplan of anderszins met een goede ruimtelijke ordening.

Het voorbereidingsbesluit treedt in werking met ingang van de dag na bekendmaking en geldt voor de duur van één jaar. Het besluit ligt vanaf deze datum in papieren vorm ter inzage in de Binding, huis van de gemeente Langedijk, Bosgroet 2 te Zuid-Scharwoude. Wilt u het besluit inzien? Maakt u dan een afspraak met een van onze medewerkers van het klantcontactcentrum van de gemeente, bereikbaar via telefoonnummer 0226-334433. Ook is het besluit digitaal te raadplegen via www.ruimtelijkeplannen.nl (planidentificatienummer NL.IMRO.0416.BPNSZS2012vb001-va01).

Tegen het voorbereidingsbesluit staat geen bezwaar of beroep open.

Naar boven