Ontwerpuitwerkingsplan “Middelweg ten zuiden van 1b, Moerkapelle”

Logo Zuidplas

Burgemeester en wethouders van de gemeente Zuidplas geven er op grond van artikel 3.6 Wet ruimtelijke ordening (Wro) kennis van, dat het ontwerpuitwerkingsplan “Middelweg ten zuiden van 1b, Moerkapelle” met ingang van donderdag 26 november 2020 gedurende zes weken (tot en met 6 januari 2021) ter inzage ligt.

 

Ligging van het plangebiedHet plangebied is gelegen aan de westzijde van Middelweg te Moerkapelle, ten zuiden van het perceel Middelweg 1b. Ten westen van het plangebied wordt woningbouwproject “De Jonge Veenen” ontwikkeld.  

 

Inhoud van het planMet dit uitwerkingsplan wordt de bouw van twee woningen aan het lint van de Middelweg te Moerkapelle juridisch-planologisch gefaciliteerd.

 

Hogere waarden geluidhinder

Gelijk met het ontwerpuitwerkingsplan ligt, overeenkomstig artikel 110a van de Wet geluidhinder (Wgh) het ontwerpbesluit hogere waarden voor twee woningen aan de Middelweg ten zuiden van 1b, Moerkapelle ter inzage (kenmerk 2020202064). Het ontwerpbesluit tot het vaststellen van een hogere waarde is genomen ten behoeve van het uitwerkingsplan “Middelweg ten zuiden van 1b, Moerkapelle”.

 

Ter inzage

Het ontwerpuitwerkingsplan met de daarbij behorende verbeelding en bijlagen ligt met ingang van donderdag 26 november 2020 gedurende zes weken (tot en met 6 januari 2021) ter inzage. De stukken zijn in deze periode digitaal te raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl (vul bij ID in: NL.IMRO.1892.UpMiddelwtz1bMkp-Ow01). Op de website van de gemeente Zuidplas (www.zuidplas.nl) is het plan tevens als pdf-bestand in te zien onder het kopje In Zuidplas > Bouwen > Bestemmingsplannen > Bestemmingsplannen in voorbereiding. Bovendien is het ontwerpuitwerkingsplan in te zien in het gemeentehuis van de gemeente Zuidplas, Raadhuisplein 1 te Nieuwerkerk aan den IJssel. Het ontwerpbesluit hogere waarden geluidhinder is zowel in het gemeentehuis als op de website in te zien.

 

Zienswijzen 

Gedurende de inzagetermijn kunnen belanghebbenden schriftelijk of mondeling zienswijzen op het ontwerpuitwerkingsplan naar voren brengen. Wij maken u erop attent dat slechts beroep tegen het vastgestelde uitwerkingsplan kan worden ingediend als ook een zienswijze is ingebracht tegen het ontwerpuitwerkingsplan. Uw zienswijze kunt u sturen aan het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Zuidplas, Postbus 100, 2910 AC Nieuwerkerk aan den IJssel, onder vermelding van “zienswijze ontwerpuitwerkingsplan Middelweg ten zuiden van 1b, Moerkapelle”. Voor het mondeling indienen van uw zienswijze kunt u een afspraak maken via het secretariaat van de afdeling Ruimte, telefonisch bereikbaar via (0180) 330 300. De afspraak dient tijdig, bij voorkeur uiterlijk een week voor het einde van de termijn van de terinzagelegging, te worden gemaakt.

Voor het ontwerp besluit Hogere Waarden Wet geluidhinder kunnen belanghebbenden binnen deze periode zienswijzen over het ontwerpbesluit naar voren brengen bij de gemeente Zuidplas, per adres Omgevingsdienst Midden-Holland, Postbus 45, 2800 AA Gouda. Voor mondelinge zienswijzen kan contact worden opgenomen met de Omgevingsdienst Midden-Holland (telefoon 088 5450 000). De zienswijzen kunnen tevens per e-mail worden ingediend via info@odmh.nl.

Belanghebbenden die tijdig hun zienswijzen naar voren brengen over een ontwerpbesluit, kunnen later beroep instellen tegen een definitief besluit.

 

Naar boven