Ontwerpbestemmingsplan Landlustweg 7 en 10a, Alphen aan den Rijn

Logo Alphen aan den Rijn

Kennisgeving

Overeenkomstig artikel 1.3.1 van het Besluit ruimtelijke ordening (Bro) geven burgemeester en wethouders van Alphen aan den Rijn kennis van het feit dat zij het bestemmingsplan Landlustweg 7 en 10a, Alphen aan den Rijn voorbereiden.

Het bestemmingsplan

Het bestemmingsplan voorziet in de herontwikkeling van en de realisatie van enkele (nieuwe) woningen, in combinatie met kleinschalige recreatieve bedrijvigheid, op de locatie Landlustweg 7 en 10a te Alphen aan den Rijn.

Op grond van artikel 1.3.1, tweede lid Bro wordt hier gemeld dat over het voornoemde plan direct gelegenheid wordt geboden zienswijzen naar voren te brengen. Hoe u dit moet doen staat hieronder beschreven.

Het bestemmingsplan leidt niet tot belangrijke nadelige milieugevolgen en dientengevolge hebben burgemeester en wethouders besloten om geen milieueffectrapportage op te stellen.

Inzage ontwerpbestemmingsplan

Van 26 november 2020 tot en met 6 januari 2021 is het ontwerpbestemmingsplan Landlustweg 7 en 10a, Alphen aan den Rijn (met het identificatienummer NL.IMRO.0484.Alandlustweg7en10a-ON01) met de bijbehorende bestanden in te zien bij de informatiebalie in het gemeentehuis te Alphen aan den Rijn. U kunt het ontwerpbestemmingsplan ook digitaal inzien via www.ruimtelijkeplannen.nl (bijvoorbeeld door het invoeren van een postcode en huisnummer of in geavanceerd zoeken de plannaam of bovenstaande planIdn in te voeren).

Gezien de maatregelen die momenteel van kracht zijn voor het bestrijden van het coronavirus, wordt u aangeraden om het ontwerpbestemmingsplan digitaal te raadplegen. Bent u daartoe niet in staat, dan kunt u het plan op afspraak op het gemeentehuis inzien. Een afspraak kunt u maken via het algemene telefoonnummer (14 0172) of door een e-mail te sturen naar ROJuristen@alphenaandenrijn.nl.

Hoe kunt u reageren?

Binnen bovenstaande termijn van tervisielegging kan iedereen digitaal, schriftelijk of mondeling gemotiveerd een zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad indienen.

  • Digitaal kan dat via het formulier ‘Zienswijze bestemmingsplan indienen’, te raadplegen via https://www.alphenaandenrijn.nl/Onlineregelen/Zienswijze_bestemmingsplan_indienen. Hiervoor heeft u DigiD nodig of u vult uw organisatiegegevens in. In het formulier moet u duidelijk aangeven dat het om het bestemmingsplan Landlustweg 7 en 10a, Al-phen aan den Rijn (ontwerp) gaat met zaaknummer 342419.

  • Schriftelijke zienswijzen kunt u sturen naar Postbus 13, 2400 AA Alphen aan den Rijn. In uw reactie moet u duidelijk uw naam, adres en contactgegevens vermelden en aangeven dat het om het bestemmingsplan Landlustweg 7 en 10a, Alphen aan den Rijn (ontwerp) gaat met zaaknummer 342419.

  • Voor het kenbaar maken van een mondelinge zienswijze of voor nadere informatie kunt u contact opnemen met het Officemanagement Ruimte op telefoonnummer 14 0172.

Alleen degenen die tijdig zienswijzen indienen, kunnen later beroep instellen tegen de vaststelling van het bestemmingsplan.

Burgemeester en wethouders van Alphen aan den Rijn, 25 november 2020

Naar boven