Ontwerpbestemmingsplan Biezenlanden, Boskoop

Logo Alphen aan den Rijn

Beschrijving

Het college van burgemeester en wethouders van Alphen aan den Rijn maakt op grond van artikel 3:8 van de Wet ruimtelijke ordening, juncto artikel 3:12 van de Algemene wet bestuursrecht, bekend dat op 17 november 2020 het ontwerpbestemmingsplan ‘Biezenlanden’ is vastgesteld. Dit bestemmingsplan maakt het oprichten van 23 woningen mogelijk op de locatie Biezen 49 en 53 in Boskoop. Ook is een ontwerp beeldkwaliteitsplan vastgesteld.

Het bestemmingsplan en haar grenzen

Het plangebied ligt aan de Biezen 49 en 53 in Boskoop. Het beeldkwaliteitsplan beschrijft de gewenste beeldkwaliteit en de te hanteren welstandscriteria voor de 23 woonkavels. Het gaat hierbij om de beoogde ruimtelijke kwaliteit en architectuur van de bebouwing en de inrichting van de openbare ruimte. Het beeldkwaliteitsplan geldt als aanvulling op de welstandsnota.

Wanneer en hoe kunt u het plan inzien?

Het ontwerpbestemmingsplan met identificatienummer NL.IMRO.0484.BKbiezenlanden-ON01 met bijbehorende stukken (onder andere ontwerp beeldkwaliteitsplan), ligt vanaf donderdag 26 november 2020 voor een periode van zes weken (tot en met woensdag 6 januari 2021) op de volgende locaties ter inzage:

  • Informatiebalie van het gemeentehuis, Stadhuisplein 1, Alphen aan den Rijn.

  • Het bestemmingsplan met bijbehorende stukken en het ontwerp beeldkwaliteitsplan zijn ook digitaal raadpleegbaar op www.ruimtelijkeplannen.nl, via het zoekvak ID, onder vermelding van NL.IMRO.0484.BKbiezenlanden-ON01.

Hoe kunt u reageren op het ontwerpbestemmingsplan en beeldkwaliteitsplan?

Gedurende de termijn van tervisielegging kan iedereen digitaal, schriftelijk of mondeling gemotiveerd een zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan en het ontwerp beeldkwaliteitsplan bij de gemeenteraad indienen.

  • Digitaal kan dat via het formulier ‘Zienswijze bestemmingsplan indienen’, te raadplegen via https://www.alphenaandenrijn.nl/Onlineregelen/Zienswijze_bestemmingsplan_indienen.

  • Hiervoor heeft u DigiD nodig of u vult uw organisatiegegevens in. In het formulier geeft u duidelijk aan dat het om het ontwerpbestemmingsplan ‘Biezenlanden’ gaat met zaaknummer 215587.

  • Schriftelijke zienswijzen kunt u sturen naar de gemeenteraad van Alphen aan den Rijn, postbus 13, 2400 AA Alphen aan den Rijn. Vermeld in uw reactie duidelijk uw naam, adres en contactgegevens en geef aan dat het om het ontwerpbestemmingsplan ‘Biezenlanden’ gaat met zaaknummer 215587.

  • Voor het kenbaar maken van een mondelinge zienswijze of voor nadere informatie kunt u contact opnemen met het Officemanagement Ruimte van de afdeling Ruimte van Gemeente Alphen aan den Rijn, via telefoonnummer 14 0172. Van uw mondelinge zienswijze wordt een verslag gemaakt.

Burgemeester en wethouders van Alphen aan den Rijn, 25 november 2020

Naar boven