Gecoördineerd ter inzage legging van het Ontwerpbestemmingsplan ‘Koemeersdijk, tweede fase’, inclusief ontwerp verkeersbesluit

Logo Eersel

Burgemeester en wethouders van Eersel maken op basis van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat het ontwerpbestemmingsplan Koemeersdijk, tweede fase met ingang van 26 november 2020 tot 7 januari 2021 ter inzage ligt in het gemeentehuis. Het ontwerp met bijbehorende stukken is digitaal in te zien op www.ruimtelijkeplannen.nl met identificatienummer NL.IMRO.0770.BPWkmd2ef6009-ONTW.

Waar gaat het bestemmingsplan over?

Het bestemmingsplan ‘Koemeersdijk, tweede fase’, biedt verspreid over een tweetal deelgebieden de mogelijkheid tot het oprichten van in totaal 35 woningen. Onderdeel van dit plan wordt tevens gevormd door de locatie Koemeersdijk 4 te Wintelre. Deze locatie is direct aangrenzend aan de noordrand van de voorgenomen woningbouwontwikkeling gelegen. In het vigerende bestemmingsplan is hier een agrarisch bouwvlak toegekend (ten behoeve van een vollegrondsteeltbedrijf / boomkwekerij), met als nevenfunctie een hoveniersbedrijf en statische opslag tot een vloeroppervlakte van 630 m². De agrarische bedrijfsvoering is ter plaatse gestaakt, evenals het hoveniersbedrijf. De statische opslag is op locatie nog wel in gebruik. Het bestaande gebruik is die van een burgerwoning, met als nevenfunctie statische opslag. In dit plan wordt deze locatie herbestemd, zodat het planologische regime in overeenstemming wordt gebracht met het feitelijk gebruik. Op deze locatie zijn geen ontwikkelingen voorzien.

Verkeersbesluit

Het verkeersbesluit vergroot de 30 kilometerzone op de Koemeersdijk. Het ontwerp verkeersbesluit ligt ook tot 7 januari 2021 ter inzage. Voor meer informatie over het ontwerp verkeersbesluit kunt u terecht in het elektronisch gemeenteblad www.officielebekendmakingen.nl.

Coördinatieregeling

Artikel 3.31 van de Wet ruimtelijke ordening en de Coördinatieverordening ruimtelijke plannen gemeente Eersel 2017 maken het mogelijk dat diverse procedures gezamenlijk kunnen worden doorlopen. De voorbereiding en de bekendmaking van verschillende besluiten worden dan tegelijk behandeld. Omdat voor de realisatie van het plan meerdere besluiten nodig zijn worden om die reden het bestemmingsplan en de ontheffing hogere grenswaarde gecoördineerd behandeld. De gemeenteraad is het bevoegde gezag voor het vaststellen van het bestemmingsplan. Het college van burgemeester en wethouders is het bevoegde gezag voor de ontheffing hogere grenswaarde.

Wilt u een zienswijze hierover kenbaar maken?

Binnen genoemde termijn kan eenieder schriftelijk (niet per e-mail) een zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan kenbaar maken bij de gemeenteraad, op het ontwerpverkeersbesluit kan een zienswijze ingediend worden bij het college van burgemeester en wethouders, beide kan via postbus 12, 5520 AA Eersel. U kunt ook mondeling uw zienswijze kenbaar maken; u moet dan -ook binnen de genoemde termijn- contact opnemen met Bas Joosten, afdeling Ontwikkeling, team Ruimte, te bereiken via (0497) 531 300.

Naar boven