Bestemmingsplan Tweelingstad- Tinnegieter

Logo Harderwijk

De gemeenteraad heeft op 12 november het bestemmingsplan Tweelingstad – Tinnegieter vastgesteld. Het bestemmingsplan geeft een nieuw ruimtelijk kader voor de herstructurering van het gebied. Binnen dit kader is een balans gevonden tussen enerzijds het creëren van voldoende mogelijkheden om de woonomgeving en openbare ruimte flexibel in te richten en anderzijds het bieden van voldoende rechtszekerheid voor omwonenden. Bij de herstructurering worden bestaande woningen gesloopt om plaats te maken voor nieuwbouw. Ook wordt een aantal woningen grondig gerenoveerd. Daarnaast wordt de openbare ruimte in het gebied geheel vernieuwd, met inbegrip van de woonstraten. De beoogde nieuwe woningen zijn hoofdzakelijk grondgebonden, tevens zijn enkele gestapelde woningen voorzien. Het totale aantal woningen zal als gevolg van de beoogde herstructurering licht toenemen. Ten behoeve van deze ontwikkeling is tevens een beeldkwaliteitsplan (zie hfd. 3.4 toelichting) opgesteld welke als bijlage 1 van de toelichting in het ontwerpbestemmingsplan is opgenomen.

Het plangebied bevindt zich in het oostelijke deel van Harderwijk. Het gebied is gelegen in de bestaande woonwijk Tweelingstad, deelgebied Tinnegieter. Het plangebied ligt grofweg ingeklemd tussen de Julianalaan, Marijkelaan, Margrietlaan en de Bernhardlaan.

Het bestemmingsplan is gewijzigd vastgesteld onder meer in die zin dat:

  • 1.

    Par. 3.3 van de toelichting is de afbeelding mbt de toekomstige parkeersituatie geactualiseerd;

  • 2.

    Par. 5.7.2 van de toelichting mbt de parkeerbehoefte is geactualiseerd;

  • 3.

    Art. 5 van de regels is gewijzigd voor (ondergeschikte) bouwdelen buiten het bouwvlak.

Voor een volledig overzicht van de wijzigingen wordt verwezen naar het vaststellingsbesluit.

Besluit hogere waarde:

Gelijk met het vastgestelde bestemmingsplan ligt het besluit tot vaststelling van hogere grenswaarden ten behoeve van het bestemmingsplan ter inzage. Met de vaststelling van de hogere waarde wordt de herstructurering en realisatie van nieuwe woningen mogelijk gemaakt.

Beroep:

Het bestemmingsplan plan (NL.IMRO.0243.BP00246-0002) en het besluit hogere grenswaarden liggen met ingang van 26 november gedurende 6 weken voor een ieder ter inzage in de stadswinkel van het stadhuis. Het kunt u raadplegen op de website https://www.ruimtelijkeplannen.nl/viewer/view?planidn=NL.IMRO.0243.BP00246-0002. (bronbestanden: https://digitaleplannen.nl/0243/B628B5FB-73B2-407E-A871-9E760A5FBBAE/).

Gedurende deze termijn kan tegen het vastgestelde bestemmingsplan en/of het besluit vaststelling hogere grenswaarden, beroep bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus20019, 2500 EA ’s-Gravenhage worden ingesteld door een belanghebbende:

  • 1.

    die tijdig zienswijzen heeft ingediend bij de gemeenteraad;

  • 2.

    aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij/zij geen zienswijzen heeft ingediend;

  • 3.

    die het niet eens is met de bij de vaststelling aangebrachte wijzigingen in het bestemmingsplan.

Een ingesteld beroep heeft geen schorsende werking. Hiervoor kunt u een apart verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State. Informatie: domein Ruimte, dhr. H. Nienhuis, tel. 411911.

Naar boven