KENNISGEVING BESLUITEN BROUWERSEILAND

Logo Schouwen-Duiveland

Vanaf maandag 23 november 2020 tot en met maandag 4 januari 2021 liggen de besluiten op het verzoek om vaststelling van het bestemmingsplan en de aanvraag omgevingsvergunning voor de activiteit bouwen ten behoeve van de realisatie van Brouwerseiland ter inzage.

 

Op 5 november 2020 heeft de gemeenteraad besloten het bestemmingsplan niet vast te stellen. Daaropvolgend is de omgevingsvergunning voor de activiteit bouwen door het college op 17 november 2020 geweigerd.

 

Plan Brouwerseiland

Initiatiefnemer Brouwerseiland B.V. is voornemens om de voormalige werkhaven Middelplaat aan de binnenzijde van de Brouwersdam te herontwikkelen tot een kwalitatief hoogwaardig, duurzaam en innovatief concept, waarin functies als dag- en verblijfsrecreatie (zoals recreatiewoningen en aanlegplaatsen), nautische voorzieningen, visserij, natuur- en landschapsontwikkeling en duurzaamheidsmaatregelen samen komen.

 

Uitspraak Raad van State 2019

Bij uitspraak van 30 april 2019 heeft de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State verleende vergunning op grond van de Wet natuurbescherming, het bestemmingsplan en de omgevingsvergunning bouwen vernietigd. Initiatiefnemer heeft aangegeven het plan te willen voortzetten.

 

Coördinatieprocedure Brouwerseiland

In 2015 heeft de gemeenteraad ingestemd met het toepassen van de coördinatieregeling ten behoeve van de realisatie van Brouwerseiland.

Op 3 april 2020 is een aanvraag om natuurvergunning ingediend bij de provincie Zeeland.

Vervolgens is op 10 april 2020 een aanvraag omgevingsvergunning bouwen ingediend bij de gemeente Schouwen-Duiveland.

Deze besluiten, tezamen met het besluit op het bestemmingsplan, worden in één procedure, onder coördinatie van de gemeente Schouwen-Duiveland, voorbereid.

Vanwege de voortgang zijn de procedures binnen de coördinatieregeling gesplitst in twee “mandjes”.

Het eerste mandje bevat het bestemmingsplan en de omgevingsvergunning voor de activiteit bouwen.

Het tweede mandje bevat de aanvraag om vergunning op grond van de Wet natuurbescherming. Van 3 augustus 2020 tot en met 14 september 2020 heeft het ontwerpbesluit op deze aanvraag ter inzage gelegen. Het ontwerpbesluit betrof een voornemen tot weigeren. Tegen het ontwerpbesluit zijn zienswijzen ingediend.

 

Procedure bestemmingsplan

In de procedure voor het gewijzigde bestemmingsplan is voortgeborduurd op het ontwerpbestemmingsplan 2017 en is geen nieuw ontwerpbestemmingsplan ter inzage gelegd. Er was dus ook geen nieuwe zienswijze-procedure als bedoeld in artikel 3.8, eerste lid, onder d van de Wet ruimtelijke ordening aan de orde.

Desondanks zijn in beroep ontvankelijke appellanten van 27 juli 2020 tot en met 17 augustus 2020 in de gelegenheid gesteld te reageren op het gewijzigde concept bestemmingsplan. De reacties zijn behandeld in een reactienotitie. De reactienotitie is niet door de raad vastgesteld.

 

Waar kunt u de stukken inzien?

U kunt de besluiten omtrent het bestemmingsplan en de omgevingsvergunning en de daarbij horende stukken, inzien in het gemeentehuis te Zierikzee. In verband met de maatregelen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, geldt er een aangepaste werkwijze voor het inzien van stukken. De laatste informatie kunt u vinden op de gemeentelijke website www.schouwen-duiveland.nl.

De besluiten omtrent het bestemmingsplan en de omgevingsvergunning en de daarbij horende stukken zijn ook digitaal in te zien via www.schouwen-duiveland.nl.

 

Hoe kunt u reageren?

Van 23 november 2020 tot en met 4 januari 2021 kunnen belanghebbenden beroep instellen tegen het besluit om het bestemmingsplan niet vast te stellen en de omgevingsvergunning bouwen te weigeren.

Een beroepschrift kunt u indienen bij de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. U kunt ook langs digitale weg het beroepschrift indienen via https://digitaalloket.raadvanstate.nl . Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Voor de precieze voorwaarden verwijzen wij u naar de genoemde site.

Het is mogelijk een verzoek om voorlopige voorziening in te dienen bij de voorzitter van deze afdeling, gelijktijdig met het indienen van een beroepschrift.

 

 

Zierikzee, 23 november 2020

Burgemeester en wethouders van Schouwen-Duiveland

Naar boven