Ontwerpbestemmingsplan Hoogezand, Sluiskade – Werfkade en ontwerpbesluit hogere waarde Wet geluidhinder

Logo Midden-Groningen

 

Burgemeester en wethouders van Midden-Groningen maken bekend, dat het ontwerpbestemmingsplan Hoogezand, Sluiskade – Werfkade vanaf donderdag 30 januari 2020 zes weken ter inzage ligt.

 

Inhoud van het plan

Het ontwerpbestemmingsplan Hoogezand, Sluiskade – Werfkade is in de basis een conserverend bestemmingsplan. Het bestemmingsplan kan in twee grote stukken worden verdeeld, namelijk wonen enerzijds en industrie anderzijds. Aan de woonbebouwing gelegen aan de Sluis- en Werfkade is een woonbestemming toegekend. Aan het daarachter gelegen geluidsgezoneerde industrieterrein is de bestemming Bedrijventerrein – industrie toegekend. In het bestemmingsplan is ook een geluidverdeelplan opgenomen dat de beschikbare geluidsruimte tussen bedrijven op het bedrijventerrein verdeelt. Alle gronden die geen onderdeel uitmaken van het geluidsgezoneerde industrieterrein vallen in de geluidszone.

 

Het plan inzien

Het ontwerpbestemmingsplan Hoogezand, Sluiskade – Werfkade met bijbehorende stukken kunt u inzien van donderdag 30 januari 2020 tot en met woensdag 11 maart 2020. Inzien kan op www.ruimtelijkeplannen.nl, onder nummer NL.IMRO.1952.bphgzsluiswerfkade-on01, en op www.midden-groningen.nl, onder het kopje Thema’s > Plannen en projecten > Bestemmingsplannen > Hoogezand. Ook kunt u een papieren versie inzien bij het Contactplein, locatie Hooge Meeren (Gorecht-Oost 166 te Hoogezand). Dit kan tijdens de openingstijden.

 

Reageren op het plan (indienen zienswijze )

Tijdens de hiervoor genoemde periode kan iedereen een zienswijze naar voren brengen tegen het ontwerpbestemmingsplan. Dit kan schriftelijk of mondeling. Het is niet mogelijk een zienswijze per e-mail in te dienen. Een schriftelijke zienswijze kunt u sturen naar de gemeenteraad van Midden-Groningen, Postbus 75, 9600 AB Hoogezand, onder vermelding van het zaaknummer 2019-042915. Voor een mondelinge zienswijze vragen wij u om minimaal een week voor het einde van de genoemde periode een afspraak te maken met een medewerker van het team Ruimtelijke Ontwikkeling.

 

Beroep

Wij wijzen u er alvast op, dat u alleen een beroepschrift tegen het vastgestelde bestemmingsplan kunt indienen als u belanghebbende bent en tijdig een zienswijze heeft ingediend tegen dit ontwerpbestemmingsplan óf kunt aantonen dat u daartoe redelijkerwijs niet in staat bent geweest.

 

Ontwerpbesluit hogere waarde Wet geluidhinder

Burgemeester en wethouders van Midden-Groningen zijn van plan hogere waarden industrielawaai vast te stellen voor het hiervoor genoemde bestemmingsplan. Aan de Sluis- en Werfkade komen 22 woningen in de geluidszone te liggen. Om het bestemmingsplan vast te kunnen stellen, zijn hogere waarden nodig van maximaal 57 dB(A).

 

Het ontwerpbesluit inzien

Het ontwerpbesluit kunt u inzien van donderdag 30 januari 2020 tot en met woensdag 11 maart 2020. Inzien kan op www.ruimtelijkeplannen.nl, onder nummer NL.IMRO.1952.bphgzsluiswerfkade-on01, en op www.midden-groningen.nl, onder het kopje Thema’s > Plannen en projecten > Bestemmingsplannen > Hoogezand. Ook kunt u een papieren versie inzien bij het Contactplein, locatie Hooge Meeren (Gorecht-Oost 166 te Hoogezand). Dit kan tijdens de openingstijden.

 

Reageren op het ontwerpbesluit (indienen zienswijze)

Tijdens de hiervoor genoemde periode kunnen belanghebbenden een zienswijze naar voren brengen tegen het voornemen om een hogere waarde vast te stellen. Dit kan schriftelijk of mondeling. Het is niet mogelijk een zienswijze per e-mail in te dienen. Een schriftelijke zienswijze kunt u sturen naar het college van burgemeester en wethouders van Midden-Groningen, Postbus 75, 9600 AB Hoogezand, onder vermelding van het zaaknummer 2019-042915. Voor een mondelinge zienswijze vragen wij u om minimaal een week voor het einde van de genoemde periode een afspraak te maken met een medewerker van het team Ruimtelijke Ontwikkeling.

 

Informatie

Heeft u nog vragen? Neem dan contact op met een medewerker van het team Ruimtelijke Ontwikkeling via 0598 - 37 37 37.

 

Naar boven