Gemeente Stichtse Vecht - coördinatieregeling, vastgesteld bestemmingsplan, verleende omgevingsvergunning en besluit hogere waarden Wet geluidhinder voor Wilhelminastraat 31-35 Breukelen – de bouw van 12 levensloopbestendige appartementen

Logo Stichtse Vecht

De gemeenteraad van Stichtse Vecht heeft op 17 december 2019 besloten toepassing te geven aan de gemeentelijke coördinatieregeling ten behoeve van de herontwikkeling op Wilhelminastraat 31-35 te Breukelen. Met behulp van deze coördinatieregeling worden de hieronder vermelde besluiten gelijktijdig ter inzage gelegd.

Het college van burgemeester en wethouders van Stichtse Vecht maakt bekend dat, op grond van artikel 3.31 van de Wet ruimtelijke ordening en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht, de volgende besluiten, met ingang van vrijdag 20 november tot en met donderdag 31 december 2020, ter inzage liggen:

  • 1.

    Vaststelling van het bestemmingsplan Wilhelminastraat 31-35 Breukelen door de gemeenteraad op 4 november 2020;

  • 2.

    Verlening van een omgevingsvergunning voor de herontwikkeling van Wilhelminastraat 31-35 Breukelen door het college op 9 november 2020;

  • 3.

    Vaststelling van de hogere waarden Wet geluidhinder Wilhelminastraat 31-35 Breukelen door het college op 27 oktober 2020.

Besluit vaststelling bestemmingsplan Wilhelminastraat 31-35 Breukelen

Het bestemmingsplan voorziet in de herontwikkeling van de locatie Wilhelminastraat 31-35 te Breukelen. In het kader van deze herontwikkeling worden de 10 bestaande duplexwoningen gesloopt. In de toekomstige situatie worden 12 levensloopbestendige appartementen gerealiseerd. Deze ontwikkeling past niet binnen het geldende bestemmingsplan. Om de ontwikkeling mogelijk te maken is het bestemmingsplan ‘Wilhelminastraat 31-35’ opgesteld.

Besluit verlening omgevingsvergunning Wilhelminastraat 31-35 Breukelen

De omgevingsvergunning voorziet in de volgende activiteiten:

  • 1.

    De bouw van 12 appartementen (art 2.1 lid 1.a Wabo);

  • 2.

    Het maken van een uitweg waarmee de te realiseren parkeerplaatsen op eigen terrein worden ontsloten op de Wilhelminastraat (art 2.2 lid 1.e Wabo).

Besluit vaststelling hogere waarden Wet geluidhinder Wilhelminastraat 31-35 Breukelen

De bestaande duplex woningen aan de Wilhelminastraat 31-35 in Breukelen worden vervangen door 12 levensloopbestendige appartementen. Deze ontwikkeling past niet binnen het geldende bestemmingsplan. Om de ontwikkeling mogelijk te maken is het bestemmingsplan ‘Wilhelminastraat 31-35’ opgesteld.

Het nieuwe bestemmingsplan is getoetst aan de Wet geluidhinder. Uit het bijbehorend akoestisch onderzoek blijkt dat het geluidsniveau op de gevels van twee appartementen, vanwege het wegverkeer op de rijksweg A2, hoger is dan de wettelijke voorkeurswaarde die genoemd is in de Wet geluidhinder. De Wet geluidhinder biedt de mogelijkheid om, onder voorwaarden, ontheffing te verlenen van deze voorkeurswaarde. Het college van B & W heeft voor het plan gebruik gemaakt van deze mogelijkheid en heeft op 27 oktober 2020 het besluit hogere waarden vastgesteld.

Inzien vastgesteld bestemmingsplan

U kunt het vastgestelde bestemmingsplan (NL.IMRO.1904.BPWilhlmstr3135BKL-VG01) raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl.

Voor het inzien van het bestemmingsplan op het gemeentekantoor, Endelhovenlaan1 Maarssen, dient u een afspraak te maken. Mail daarvoor naar info@stichtsevecht.nl of bel 14 0346.

Inzien besluit verlening omgevingsvergunning en besluit hogere waarden

Indien gewenst mailen wij u de ontwerpbesluiten omgevingsvergunning en hogere waarden Wet geluidhinder.

Voor het inzien van de ontwerpbesluiten op het gemeentekantoor, Endelhovenlaan1 Maarssen, dient u een afspraak te maken. Voor beide kunt u mailen naar info@stichtsevecht.nl of bel 14 0346.

Beroepstermijn

Het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan, de verleende omgevingsvergunning en het besluit hogere waarden Wet geluidhinder liggen ter inzage vanaf vrijdag 20 november tot en met donderdag 31 december 2020.

Beroep en voorlopige voorziening tegen de genomen besluiten

Belanghebbenden die tijdig hun zienswijzen bij de gemeenteraad hebben ingediend en belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar te maken, kunnen gedurende de genoemde termijn schriftelijk beroep instellen tegen het vastgestelde bestemmingsplan, de verleende omgevingsvergunning en/of het besluit hogere grenswaarden.

Beroep kunt u instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Het indienen van een beroepschrift schorst de inwerkingtreding van de besluiten niet. Om dit laatste te bereiken, kan gedurende de beroepstermijn tevens een verzoek om voorlopige voorziening (schorsing) worden ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Voor het instellen van beroep of het aanvragen van een voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd. Voor meer informatie hierover neemt u contact op met de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, op telefoonnummer (070) 4264426.

Inwerkingtreding

Het bestemmingsplan treedt in werking na afloop van de beroepstermijn, tenzij binnen deze termijn naast een beroepschrift eveneens een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend.

Naar boven