Gemeente Stichtse Vecht – gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan Vreelandseweg 42 in Nigtevecht – bestemmingswijziging in ‘wonen en tuin’

Logo Stichtse Vecht

Burgemeester en wethouders van Stichtse Vecht maken bekend dat het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan Vreelandseweg 42 in Nigtevecht met ingang van vrijdag 20 november 2020 tot en met donderdag 31 december 2020 ter inzage ligt.

Inhoud

Vroeger was aan de Vreelandseweg 42 in Nigtevecht een agrarisch bedrijf gevestigd en woonde de boer op de boerderij. Echter de agrarische grond en de boerderij zijn apart verkocht. De huidige eigenaar gebruikt de boerderij alleen om te wonen en dat mag niet volgens de regels van het bestaande bestemmingsplan.

Met dit gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan heeft het perceel de bestemming ‘wonen en tuin’ gekregen. Daarbij is het gebruik als atelier en bed&breakfast toegestaan.

Het gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan

Tijdens de periode dat het ontwerpbestemmingsplan ter inzage heeft gelegen zijn er geen zienswijzen ingediend.

Het plan is hierna gewijzigd; de verharding op het erf zal op andere plaatsen worden verwijderd, waarbij het totaalaantal vierkante meters aan verhard oppervlakte niet veranderd. Omdat het een beperkte verandering betreft is het plan niet opnieuw ter inzage gelegd. Op 3 November 2020 heeft de gemeenteraad het bestemmingsplan gewijzigd vastgesteld.

Inzien

Het bestemmingsplan (NL.IMRO.1904.BPVreelandswg42NTV-VG01) kunt u vanaf vrijdag 20 november 2020 digitaal raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl.

U kunt het vanaf vrijdag 20 november 2020 ook inzien op het gemeentekantoor, Endelhovenlaan1 te Maarssen. Hiervoor moet u wel een afspraak maken via info@stichtsevecht.nl of bellen naar 14 0346.

Reageren

Bel ons eerst als u het niet eens bent met het besluit of iets niet begrijpt. De heer J. Bienefelt of de heer J. Bouwmeester leggen het besluit graag aan u uit. Misschien komt u samen tot een oplossing en hoeft u geen beroep in te dienen. U kunt bellen van maandag tot en met vrijdag tussen 8:30 en 17:00 uur op telefoonnummer 0346 254309. Let op: wacht niet te lang. U heeft 6 weken om beroep in te stellen. Dit verandert niet doordat u ons belt.

Beroep aantekenen

Als u het niet eens bent met het vastgestelde bestemmingsplan kunt u op grond van de Algemene wet bestuursrecht beroep aantekenen. Dit moet schriftelijk binnen zes weken na het moment van het ter inzage leggen van de besluiten.

Alleen belanghebbenden die tijdig een zienswijze hebben ingediend of aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij geen zienswijze hebben ingediend op het ontwerpbestemmingsplan dan wel belanghebbenden die menen door de gewijzigde vaststelling alsnog in hun belangen te worden geschaad, kunnen beroep instellen.

Het beroepschrift moet de volgende gegevens bevatten:

• de datum

• uw volledige naam- en adresgegevens;

• uw handtekening;

• een omschrijving van het besluit waarmee u het niet eens bent;

• een kopie van het besluit waarmee u het niet eens bent;

• de reden(en) waarom u het hiermee niet eens bent (beroepsgronden en motivering);

• eventueel een kopie van stukken die relevant zijn om uw beroepschrift te verduidelijken;

Het beroepschrift moet worden ingediend bij de Raad van State, Afdeling Bestuursrechtspraak, Postbus 20019, 2500 EA te Den Haag. Aan deze procedure zijn kosten verbonden.

Inwerkingtreding

Het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan treedt in werking de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt, tenzij voor deze datum, naast beroep, ook een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. In dat geval wordt de werking van het betreffende onderdeel van het besluit geschorst totdat op het verzoek is beslist. Het verzoek om een voorlopige voorziening richt u aan de Voorzitter van de afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Naar boven