Bedrijventerrein Klaver 3 te Horst aan de Maas: tervisielegging gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan Klaver 3 met bijbehorende stukken ter inzage

Logo Horst aan de Maas

Burgemeester en wethouders van Horst aan de Maas maken op grond artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening bekend, dat door de gemeenteraad van Horst aan de Maas bij besluit van 21 januari 2020 voor het bedrijventerrein Klaver 3 is vastgesteld:

 

  • 1.

    het bestemmingsplan Klaver 3 (identificatienummer: NL.IMRO.1507.HMKLAVER3-BPV1) inclusief milieueffectrapport.

 

Bij de vaststelling van het bestemmingsplan Klaver 3 zijn ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan enkele wijzigingen doorgevoerd. Deze wijzigingen zijn opgenomen in de bij het raadsbesluit en het bestemmingsplan behorende Nota van wijzigingen (bijlage 15 behorende bij de toelichting van het bestemmingsplan).

 

Vaststelling bestemmingsplan Klaver 3 (inclusief milieueffectrapport)

Het plangebied is onderdeel van de gebiedsontwikkeling Klavertje 4/Greenport Venlo. De ontwikkeling van deze Greenport maakt onderdeel uit van de nationale ruimtelijke hoofdstructuur en is van groot economisch belang voor de positie van de Nederlandse tuinbouw-, en transport- en logistieke sector op mondiaal en Europees niveau. Het Rijk, de provincie Limburg, de gemeenten in de regio en private partners werken dan ook al geruime tijd aan de ontwikkeling van het Klavertje 4-gebied.

 

Met het bestemmingsplan Klaver 3 wordt de planologische basis gelegd voor de ontwikkeling van grootschalige logistieke kavels in het Klavertje 4-gebied.

 

Het plangebied van Klaver 3 ligt ten noorden van de spoorlijn Eindhoven-Venlo en tussen de Grubbenvorsterweg en Greenportlane en sluit in het oosten aan op het op grondgebied van de gemeente Venlo door de Venlose raad vastgestelde deel van Klaver 3.

 

Voor het bestemmingsplan Klaver 3 is een milieueffectrapportage (m.e.r.) opgesteld. In de uitgevoerde milieueffectrapportage zijn de gevolgen voor het milieu beschreven en is aangegeven op welke wijze de milieubelangen zijn meegewogen. De m.e.r.-procedure wordt doorlopen vanwege het feit dat significante effecten op Natura 2000-gebieden als gevolg van extra stikstofdepositie niet op voorhand kunnen worden uitgesloten, waardoor een passende beoordeling is vereist. Het milieueffectrapport (MER) is opgenomen in het bestemmingsplan.

 

Voor de gronden in het plangebied is in het bestemmingsplan aangegeven, dat verwezenlijking van de bestemming in de naaste toekomst nodig wordt geacht (artikel 3.4 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro)).

 

Aangezien het verhaal van kosten van de grondexploitatie op de in het plan begrepen gronden anderszins is verzekerd, is het vaststellen van een exploitatieplan niet nodig.

 

Terinzagelegging

Het bestemmingsplan Klaver 3 met de daarbij behorende stukken ligt met ingang van 31 januari 2020 gedurende de beroepstermijn van zes weken (dus tot en met 12 maart 2020) digitaal en analoog ter inzage in de informatiehoek van het gemeentehuis van Horst aan de Maas, Wilhelminaplein 6 in Horst. Openingstijden informatiehoek: maandag van 8.00 uur tot 20.00 uur en dinsdag tot en met vrijdag van 8.00 uur tot 17.00 uur. Wanneer u de stukken op een ander tijdstip wilt inzien, kunt u contact opnemen met de gemeente, telefoonnummer (077) 4779777. Wanneer u een toelichting wenst bij de stukken, houdt u dan rekening met de kantoortijden. De stukken kunnen ook worden geraadpleegd op de gemeentelijke website www.horstaandemaas.nl.

 

Het bestemmingsplan Klaver 3 met bijbehorende stukken is ook in te zien langs elektronische weg, via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl, identificatienummer NL.IMRO.1507.HMKLAVER3-BPV1.

 

Beroep

Binnen de beroepstermijn van zes weken (met ingang van 31 januari tot en met 12 maart 2020) kunnen belanghebbenden die tijdig hun zienswijzen bij de gemeenteraad hebben ingediend en belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij met betrekking tot het ontwerpbestemmingsplan geen dan wel niet tijdig een zienswijze naar voren hebben gebracht, schriftelijk beroep instellen.

 

Voorts kan binnen deze beroepstermijn van zes weken beroep worden ingesteld door belanghebbenden, voor zover dit beroep betrekking heeft op de wijzigingen die door de gemeenteraad bij de vaststelling van het bestemmingsplan ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan zijn aangebracht.

 

Beroep dient te worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Burgers kunnen ook digitaal via DigiD beroep instellen. Advocatuur, bedrijven en (overheids)organisaties kunnen nog niet digitaal procederen.

Kijk op https://digitaalloket.raadvanstate.nl voor de voorwaarden. Daarvoor moet u beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Aan het instellen van beroep zijn kosten verbonden.

Het instellen van beroep schort de werking van een besluit niet op.

 

Inwerkingtreding

Ingevolge artikel 3.8 lid 5 Wro treedt het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan Klaver 3 in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening inzake het bestemmingsplan is ingediend, treedt het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan niet in werking totdat op dat verzoek is beslist.

 

Op de vaststelling van het bestemmingsplan is afdeling 2 van hoofdstuk 1 van de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit betekent onder meer dat, in geval van beroep:

  • 1.

    beroepsgronden in het beroepschrift moeten worden opgenomen;

  • 2.

    het beroep niet-ontvankelijk wordt verklaard, indien binnen de beroepstermijn geen gronden zijn ingediend;

  • 3.

    beroepsgronden na afloop van de beroepstermijn niet kunnen worden aangevuld.

  

Horst aan de Maas, 30 januari 2020

Naar boven