Gemeente Nederweert - ontwerp bestemmingsplan - Hoebenakker Noordwest

Logo Nederweert

Ontwerpbestemmingsplan ‘Hoebenakker Noordwest’

  • Het plan betreft een gedeeltelijke herziening van het bestemmingsplan ‘Hoebenakker 2013’

De herziening heeft als doel de agrarische bestemming welke nu van toepassing is op gebied om te zetten in een woonbestemming om zodoende de realisatie van 7 bouwkavels mogelijk te maken.

Sinds het gewijzigde besluit m.e.r., dat op 7 juli 2017 in werking is getreden, moet voor elke activiteit opgenomen in de D-lijst voorafgaand aan verdere besluitvorming een m.e.r.-beoordeling plaatsvinden. Het onderhavige plan valt onder deze activiteiten. De gemeente heeft dan ook voorafgaand aan de bestemmingsplanprocedure een aanmeldingsnotitie laten opstellen. Het college van B&W heeft op 3 november besloten dat het opstellen van een milieueffectrapport niet nodig is. Het IDN-nummer van het ontwerpplan is NL.IMRO.0946.BPHoebenakker2020-ON01.

U kunt het ontwerp bestemmingsplan inzien binnen zes weken na de dag van publicatie, van 20 november tot en met 31 december 2020, bij de centrale klantenbalie, op afspraak of via www.ruimtelijkeplannen.nl.

Het besluit met betrekking tot de m.e.r.-beoordeling ligt digitaal ter inzage en is raadpleegbaar bij de infobalie. Ten aanzien van dit stuk kunnen geen zienswijzen of bezwaren worden ingediend.

Gedurende de inzageperiode kan iedereen ten aanzien van het ontwerpbestemmingsplan schriftelijk dan wel mondeling gemotiveerde zienswijzen naar voren brengen bij de gemeenteraad, postbus 2728, 6030 AA in Nederweert. Bellen mag ook met Eric Sprangers van het team Samenleving Fysiek.

Naar boven