De Groote Wielen – 4e klooster, ontwerpbestemmingsplan

Logo 's-Hertogenbosch

Kennisgeving op grond van artikel 3.8 lid 1 van de Wet ruimtelijke ordening

 

Het college van burgemeester en wethouders maakt bekend dat het ontwerpbestemmingsplan ‘De Groote Wielen – 4e klooster’ (NL.IMRO.0796.0002461-1301) met ingang van 23 november 2020 gedurende zes weken ter inzage ligt.

 

Voor een van de deelgebieden in de Vlietdijkzone heeft de ontwikkelaar een bouwplan ontwikkeld voor 30 grondgebonden woningen: het 4e Klooster ('Kloosterdijck'). Het bouwplan is een hoogwaardige invulling van dit deel van de Vlietdijkzone en draagt bij aan de woningbouwopgave uit de Woonvisie. Er is een nieuw bestemmingsplan voorbereid, omdat de uitwerkingsregels in de kloosters gestapelde woningen voorschrijven en grondgebonden woningen niet toestaan. Grondgebonden woningen passen hier echter beter dan appartementen. Dit nieuwe bestemmingsplan maakt het bouwplan juridisch-planologisch mogelijk.

 

Wilt u reageren?

Het ontwerpbestemmingsplan ‘De Groote Wielen – 4e klooster’ ligt met ingang van 23 november 2020 gedurende zes weken ter inzage. In de periode dat het ontwerpbestemmingsplan ter inzage ligt, kan iedereen hierop schriftelijk of mondeling een zienswijze bij de gemeenteraad indienen. Wilt u reageren op het ontwerpbestemmingsplan?

  • Uw schriftelijke zienswijze kunt u sturen naar: De gemeenteraad van ‘s-Hertogenbosch, Postbus 12345, 5200 GZ ’s-Hertogenbosch. Graag onder vermelding van zaaknummer 10535523.

  • Ook is het mogelijk om uw zienswijze digitaal in te dienen met DigiD. U kunt daarvoor naar het digitale formulier via www.s-hertogenbosch.nl/digitalezienswijze.

  • Wilt u mondeling een zienswijze naar voren brengen? Hiervoor kunt u terecht bij de heer L.J.A. Erps, tel. (073) 615 57 28. In verband met het coronavirus heeft het de voorkeur zienswijzen schriftelijk in te dienen. Mondelinge zienswijzen kunnen op dit moment enkel telefonisch plaatsvinden.

 

Het ontwerpbestemmingsplan ligt met bijbehorende stukken ter inzage in het Stadskantoor. Ook vindt u de stukken op onze internetsite www.s-hertogenbosch.nl/ruimtelijkeplannen of op www.ruimtelijkeplannen.nl.

 

In verband met het coronavirus is het Stadskantoor beperkt geopend: u kunt alleen voor spoedgevallen op afspraak terecht. Hierdoor is fysieke inzage op dit moment niet altijd mogelijk. Als u niet in de gelegenheid bent om de stukken digitaal via www.ruimtelijkeplannen.nl te raadplegen, neemt u dan contact op met de heer L.J.A. Erps, tel. (073) 615 57 28. Samen zoeken we dan naar een gepaste oplossing.

 

Naar boven