Regeling van de Minister voor Medische Zorg van 16 november 2020, kenmerk 1778275-213861-OBP, houdende wijziging van het Vergoedingenbesluit leden en externe deskundigen Gezondheidsraad

De Minister voor Medische Zorg,

Gelet op artikel 2, eerste lid, van de Wet vergoedingen adviescolleges en commissies;

Besluit:

ARTIKEL I

In artikel 3, eerste lid, van het Vergoedingenbesluit leden en externe deskundigen Gezondheidsraad wordt ‘€ 200,–’ vervangen door ‘€ 275,–’.

ARTIKEL II

Deze regeling treedt in werking met ingang van 1 januari 2021.

Deze regeling zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

De Minister voor Medische Zorg, T. van Ark

TOELICHTING

Artikel 2, eerste lid, van het Besluit vergoedingen adviescolleges en commissies biedt de mogelijkheid om leden en externe deskundigen van bij wet ingestelde adviescolleges een vergoeding per vergadering toe te kennen van ten hoogste 3% van het maximum van salarisschaal 18 zoals overeengekomen in de laatstelijk afgesloten CAO voor de sector Rijk (thans € 300,68).

De vergoeding per vergadering van de leden en externe deskundigen van de Gezondheidsraad (GR) bedraagt € 200,=. Met de voorliggende wijziging wordt die vergoeding geactualiseerd en in overeenstemming gebracht met de hoogte van het vacatiegeld van leden van de Centrum voor Ethiek en Gezondheid van de Raad voor Volksgezondheid en Samenleving waarmee de leden van de GR samenwerken.

De Minister voor Medische Zorg, T. van Ark

Naar boven