Gemeente Amsterdam - ongewijzigde vaststelling bestemmingsplan - 4e herziening Landelijk Noord en besluit om geen exploitatieplan vast te stellen

Logo Amsterdam

Burgemeester en wethouders van Amsterdam maken ingevolge artikelen 3.8 en 6.12 van de Wet ruimtelijke ordening en het volgende bekend:

De gemeenteraad van Amsterdam heeft bij besluit van 5 november 2020, het bestemmingsplan

4e herziening Landelijk Noord vastgesteld. Het vastgestelde bestemmingsplan is ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan, zoals dat ter inzage heeft gelegen, ongewijzigd vastgesteld.

Bij besluit van gelijke datum heeft de gemeenteraad voorts besloten geen exploitatieplan vast te stellen.

Bestemmingsplan

Het bestemmingsplan is opgesteld voor drie deelgebieden in Landelijk Noord:

  • Het samengestelde perceel aan de Bloemendalergouw 31 en 33 is gelegen ten noord-oosten van de kern Ransdorp. Ter plaatse van dit perceel wordt de door de Raad van State vernietigde bedrijfsbestemming vervangen door een agrarische bestemming met een overgangsregeling voor het aanwezige installatiebedrijf.

  • Het perceel aan de Bloemendalergouw 90A is gelegen aan het einde van de Bloemendalergouw in de Blijkmeerpolder. Ter plaatse van dit perceel verandert de vorm van het agrarisch bouwvlak;

  • Het perceel Durgerdammergouw 22 – 24 is gelegen tussen het lint van Durgerdam en de kern Ransdorp. Ter plaatse van dit perceel wordt de agrarische bedrijfsbestemming omgezet in een woonbestemming voor het realiseren van 4 nieuwe woningen en het omzetten van 2 bedrijfswoningen naar burgerwoningen.

Geen exploitatieplan

De gemeenteraad heeft tevens besloten geen exploitatieplan vast te stellen omdat het verhaal van kosten van de grondexploitatie over de in het bestemmingsplan begrepen gronden anderszins is verzekerd en geen noodzaak wordt gezien om een tijdvak of nadere eisen, regels of een uitwerking van de regels te stellen.

Terinzagelegging

Het bestemmingsplan 4e herziening Landelijk Noord, het besluit om geen exploitatieplan vast te stellen en het besluit dat geen milieueffectrapport te worden opgesteld, met bijbehorende stukken ter inzage met ingang van 19 november 2020, totdat onderstaande beroepstermijn is verstreken, op de volgende adressen:

Het bestemmingsplan 4e herziening Landelijk Noord met de daarop betrekking hebbende stukken is digitaal raadpleegbaar via www.ruimtelijkeplannen.nl. Het planidentificatienummer (ID) is NL.IMRO.0363.N1706BPSTD-VG01

Beroep

Een belanghebbende die tijdig een zienswijze naar voren heeft gebracht, kan met ingang van

19 november 2020 gedurende zes weken, beroep instellen tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan en het besluit om geen exploitatieplan vast te stellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Gelijke bevoegdheid komt toe aan een belanghebbende die aantoont dat hij daartoe redelijkerwijze niet in staat is geweest.

Een beroep dient te worden gericht aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Inwerkingtreding

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan en het besluit om geen exploitatieplan vast te stellen treden in werking daags na afloop van de hiervoor genoemde beroepstermijn. Het instellen van beroep schorst de werking van de besluiten niet.

Voorlopige voorziening

Degene die beroep heeft ingesteld kan de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak verzoeken met het oog op onverwijlde spoed een voorlopige voorziening te treffen. Het verzoek dient geadresseerd te worden aan de Raad van State, ter attentie van de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak, postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Indien het verzoek tijdens de beroepstermijn wordt ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op het verzoek is beslist.

Amsterdam, 18 november 2020

burgemeester en wethouders,

Peter Teesink

gemeentesecretaris

Femke Halsema

burgemeester

Naar boven