Vastgesteld bestemmingsplan (uitwerkingsplan) ‘Vera Eijbershof, Bato’sweg 2020’

Logo Renkum

Het college van burgemeester en wethouders heeft in haar vergadering van 3 november 2020 besloten het bestemmingsplan (uitwerkingsplan) ‘Vera Eijbershof, Bato’sweg 2020’ ongewijzigd vast te stellen. Ook heeft het college besloten geen exploitatieplan vast te stellen voor dit bestemmingsplan.

 

Het bestemmingsplan met bijbehorende stukken ligt in het kader van de beroepstermijn met ingang van 25 november 2020 gedurende zes weken analoog ter inzage in het gemeentehuis te Oosterbeek. Het bestemmingsplan is ook digitaal in te zien op de gemeentelijke website: www.renkum.nl/bestemmingsplannen. Daarnaast is het plan in te zien op de website www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0274.bp0204ob-va02.

 

Het bestemmingsplan heeft betrekking op de nieuwbouw van tien grondgebonden woningen, met een maximale goot- en bouwhoogte van respectievelijk 5 meter en 8 meter hoogte, in het gebied achter (ten zuiden van) Bato’sweg 17 en 19 in Oosterbeek. Het terrein was tot voor kort in gebruik als volkstuin. Ter plaatse van de ontwikkeling geldt op dit moment het bestemmingsplan ‘Oosterbeek-Zuid 2016’ met de bestemming 'Wonen – Uit te werken 1'. In deze bestemming zijn kaders aangegeven waarbinnen het college van burgemeester en wethouders het bestemmingsplan mag uitwerken in een concrete woonbestemming met een verkeersontsluiting. In totaal mogen er maximaal 16 woningen gerealiseerd worden op het hele terrein volgens de uit te werken bestemming ‘Wonen – Uit te werken 1’. Op dit moment wordt invulling gegeven aan de ontwikkeling van een deel van het terrein met 10 woningen. Om de woningen daadwerkelijk mogelijk te maken is, op basis van de uitwerkingsregels uit het geldende bestemmingsplan, een uitwerkingsplan (nieuw bestemmingsplan) noodzakelijk, waarbij het college van burgemeester en wethouders bevoegd is het bestemmingsplan vast te stellen.

 

Het plangebied heeft globaal betrekking op een terrein achter de bestaande woningen aan de Bato'sweg 17 en 19 in Oosterbeek (gemeente Renkum). Andere straten die aan het plangebied grenzen zijn de Jonkheer Nedemeijer van Rosenthalweg, Kerkeland en Engelenhof. Kadastraal staat het projectgebied bekend als Oosterbeek, sectie D en perceelnummers 9700, 9703, 9721, 9701 (deels) en 9702 (deels).

 

Tijdens de beroepstermijn kunnen belanghebbenden, die op tijd een zienswijze hebben ingediend, alsmede een belanghebbende aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten geen zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan te hebben ingediend, schriftelijk beroep instellen tegen het vastgestelde bestemmingsplan. Beroep kan worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Voor zover het bestemmingsplan ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan gewijzigd is vastgesteld kan iedere belanghebbende, dus ook diegene die geen zienswijze hebben ingediend, tegen die wijziging schriftelijk beroep instellen.

Omdat het instellen van beroep geen schorsende werking heeft, treedt het bestemmingsplan in werking op de eerste dag na het aflopen van de hiervoor genoemde beroepstermijn. Binnen de beroepstermijn kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, waardoor het bestemmingsplan niet in werking treedt, totdat op het verzoek is beslist.

Naar boven