Vaststelling omgevingsvergunning uitbreiden duurzaam tankstation Green Planet te Pesse

Logo Hoogeveen

Burgemeester en wethouders van de gemeente Hoogeveen maken bekend dat zij op 10 november 2020 vergunning hebben verleend op grond van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht voor het uitbreiden van duurzaam tankstation Green Planet, Bultinge 2 in Pesse.

Procedure

De omgevingsvergunning is verleend met toepassing van de procedure als bedoeld in artikel 2.12, eerste lid, onder a, sub 3°, van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht. Onderdeel van deze procedure is een door de raad af te geven verklaring van geen bedenkingen. In de vergadering van 7 mei 2020 heeft de gemeenteraad een ontwerpverklaring van geen bedenkingen afgegeven.

De ontwerp omgevingsvergunning en ontwerpverklaring van geen bedenkingen hebben met ingang van 28 mei 2020 voor een periode van 6 weken ter inzage gelegen, binnen welke termijn een ieder een zienswijze kon indienen. Gedurende deze periode zijn zienswijzen ingediend.

De gemeenteraad heeft in de vergadering van 5 november 2020 besloten om een definitieve verklaring van geen bedenkingen te verlenen. Hierna heeft het college van burgemeester en wethouders de omgevingsvergunning verleend op 10 november 2020.

Inhoud plan

De vergunning betreft uitbreiding van het tankstation Green Planet met een tankeiland voor duurzame brandstoffen en vrachtwagenparkeerplaats. Deze uitbreiding past niet (volledig) in het huidige bestemmingsplan Buitengebied Noord, deelplan duurzaam energiestation Green Planet. Gebleken is dat het bouwplan niet in strijd is met een goede ruimtelijke ordening.

Inzage

Het besluit en de bijbehorende stukken liggen vanaf 19 november 2020 tot en met 30 december 2020 ter inzage. Inzien kan via:

  • 1.

    www.ruimtelijkeplannen.nl (planidentificatie: NL.IMRO.0118.2020PB9006005-VG01)

  • 2.

    Een bezoek aan het gemeentehuis, Raadhuisplein 24 in Hoogeveen. Vanwege de maatregelen rondom het coronavirus, werken wij alleen op afspraak. Bel hiervoor: 14 0528.

Beroep

Beroep moet binnen zes weken na de datum van terinzagelegging van het besluit worden ingesteld bij de Rechtbank Noord-Nederland, locatie Groningen, Afdeling bestuursrecht, Postbus 150, 9700 AD Groningen. Het beroep kan worden ingesteld door belanghebbenden, die tijdig hun zienswijze over het ontwerpbesluit naar voren hebben gebracht of door belanghebbenden die redelijkerwijs niet kan worden verweten geen zienswijzen te hebben ingebracht. Voor het instellen van beroep zijn griffierechten verschuldigd.

Als beroep is ingesteld tegen dit besluit kan, als onverwijlde spoed dat vereist, ook om een voorlopige voorziening worden gevraagd. Het verzoek moet worden gedaan bij de voorzieningenrechter van de Rechtbank Noord-Nederland. Ook hiervoor zijn griffierechten verschuldigd.

 

Naar boven