Gemeente Waadhoeke - ontwerp bestemmingsplan - Bedrijventerrein Boskdykje, fase 4, Minnertsga

Logo Waadhoeke

Het college van burgemeester en wethouders van Waadhoeke maakt op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) bekend dat met ingang van 18 november 2020 tot en met 29 december 2020 voor een ieder ter inzage ligt: het ontwerpbestemmingsplan “Minnertsga – Bedrijventerrein Boskdykje, fase 4”.

Omschrijving van het plangebied

In het noordoosten van Minnertsga aan de Opfeart is het bedrijventerrein Boskdykje gevestigd. Dit bedrijventerrein voorziet in ruimte voor lokale bedrijvigheid. Het voornemen is om het bedrijventerrein in noordwestelijke richting uit te breiden met een vierde fase, naar aanleiding van ruimtevraag van verschillende lokale bedrijven. Daarnaast worden de twee meest noordelijke bedrijfslocaties op Boskdykje fase 3 via een omgevingsvergunning uitgebreid in noordelijke richting. In dit plan worden ook deze uitbreidingen meegenomen, zodat dit juridisch-planologisch geregeld is. Dit is niet mogelijk op basis van de geldende planologische regeling uit het bestemmingsplan Minnertsga Bedrijventerrein Boskdykje fase 3. Om de ontwikkeling toch te kunnen regelen is het opstellen van een nieuw bestemmingsplan noodzakelijk. Daarbij hoort een onderbouwing van een goede ruimtelijke ordening. Het voorliggende plan voorziet hierin.

Inzien en/of digitaal raadplegen

Het ontwerpbestemmingsplan kan op de volgende manier worden ingezien:

- op afspraak: U kunt het ontwerpbestemmingsplan na een gemaakte afspraak bekijken op werkdagen, in beginsel tussen 8:30 en 13:00 uur, bij de bezoekersbalie in het gemeentehuis aan de Harlingerweg 18 in Franeker;

- U kunt het ook digitaal bekijken, via www.ruimtelijkeplannen.nl

De IMRO code van het plan is: NL.IMRO.1949.BPMinBoskdykje4-ONT1 .

Heeft u vragen?

Voor informatie over het ontwerpbestemmingsplan of de procedure kunt u bellen met de afdeling Omgeving, 0517 380380. Dit kan op werkdagen tussen 8:30 en 17:00 uur.

Bent u het niet eens met het ontwerpbestemmingsplan?

Dan kunt u uw mening geven. Formeel heet dit ”een zienswijze indienen”. Tot en met ……i 2020 kan eenieder een zienswijze kenbaar maken. U leest hierna hoe u een zienswijze kunt indienen. U kunt op twee manieren reageren: bij voorkeur schriftelijk óf in een gesprek.

Dat kan schriftelijk via mail op info@Waadhoeke.nl of via een brief aan burgemeester en wethouders van Waadhoeke, Postbus 58, 8800 AB Franeker.

Heeft u liever een gesprek? Dan maakt u uiterlijk één week voor afloop van de termijn een afspraak met de ambtenaar die het ontwerpbestemmingsplan behandelt.

Vervolg na tervisielegging

Na beoordeling van eventuele zienswijzen zal de gemeenteraad in de loop van 2021 een besluit nemen over de vaststelling van het bestemmingsplan.

Franeker, 17 november 2020

 

Naar boven