Gemeente Westervoort - tervisielegging ontwerp bestemmingsplan - Brouwerslaan 9 - IJsseldijk 38, Westervoort

Logo Westervoort

Burgemeester en wethouders maken op grond van artikel 3.6 van de Wet ruimtelijke ordening en afdeling 3.4. van de Algemene wet bestuursrecht het volgende bekend.

De inhoud van het ontwerp van het bestemmingsplan

Voor de locatie Brouwerslaan 9 - IJsseldijk 38 in Westervoort is een ontwerp van een bestemmingsplan in voorbereiding. Het ontwerp voorziet in:

  • de bouw van twee bedrijfsgebouwen

  • het vastleggen van de bestaande woonsituatie en

  • de nieuwbouw van twee woningen

De locatie wordt landschappelijk ingericht. Bij het ontwerpplan is een aantal onderzoeksrapporten gevoegd.

Inspraak en overleg

Voorafgaand aan de tervisielegging van het ontwerp van het bestemmingsplan is een inspraakprocedure gevolgd. Daarnaast is met een aantal instanties overleg op grond van het Besluit ruimtelijke ordening gevoerd. Deze procedure heeft tot een geringe aanpassing van het voorontwerpplan geleid. De procedure is afgerond met een verslag.

De procedure en het indienen van zienswijzen

Met ingang van 19 november tot en met 30 december 2020 (zes weken) ligt het ontwerp van het bestemmingsplan (met de daarbij behorende rapporten) voor iedereen ter inzage bij de servicebalie van het gemeentehuis in Westervoort, Dorpsplein 1. Het kan alleen na het maken van een afspraak worden ingezien.

Via www.westervoort.nl of telefonisch (026) 317 99 11 kunt u een afspraak maken. U kunt de stukken ook digitaal inzien op www.ruimtelijkeplannen.nl met het planidentificatienummer: NL.IMRO.0293.BROUWIJ-ON01.

Wilt u reageren? Binnen deze periode van zes weken is het voor iedereen mogelijk om schriftelijk of mondeling een zienswijze in te dienen tegen het ontwerp van het bestemmingsplan. Een schriftelijke reactie richt u aan de gemeenteraad van Westervoort, Postbus 40, 6930 AA Westervoort.

Voor het geven van een mondelinge reactie of voor meer informatie kunt u contact opnemen met het team Ruimtelijke Ontwikkeling. Van een mondelinge reactie wordt een beknopt verslag gemaakt.

Zienswijzen worden gebundeld en van commentaar voorzien in een commentaarnota. De gemeenteraad neemt vervolgens een besluit over de (eventueel) ingediende zienswijzen en over de vaststelling van het bestemmingsplan. Daarna is beroep mogelijk bij de Raad van State.

Wij maken de terinzagelegging van het ontwerp van het bestemmingsplan ook in de Nederlandse Staatscourant bekend.

Naar boven