Vaststelling bestemmingsplan “Uitbreiding opslagterrein Rijksweg 104c te Lemiers"

Logo Vaals

Het college van burgemeester en wethouders van Vaals maakt bekend dat de gemeenteraad op grond van artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening (Wro) het bestemmingsplan " Uitbreiding opslagterrein Rijksweg 104c te Lemiers" (NL.IMRO.0981.BPuitbRijksweg104c-VG01) heeft vastgesteld. Het bestemmingsplan heeft met ingang van 24 juli 2020 voor een ieder voor zienswijzen ter inzage gelegen. Binnen deze periode zijn geen zienswijzen ontvangen.

Het bestemmingsplan vormt onder meer het planologisch kader voor de verhuur van opslagruimtes aan particulieren en kleinschalige bedrijven, alsmede voor het ter beschikking stellen van kantoorfaciliteiten aan huurders van die opslagruimtes, ten behoeve van aan de opslag ondergeschikte dienstverlening (welke dienstverlening bestaat uit het verrichten van diverse werkzaamheden op het gebied van voorraadbeheer).

Onderdeel van de planvorming is dat de opslagactiviteiten ook mogelijk worden op het achtergelegen terrein Lemiers-rijksweg 104c, kadastraal bekend gemeente Vaals, sectie A, nr. 10992 (grootte: ca. 274 m2). Het bestemmingsplan voorziet daartoe in opname van een aanvullend bouwvlak waar opslagruimtes geplaatst kunnen worden. Tevens wordt ter plaatse van de voormalige bedrijfswoning op het perceel Lemiers-rijksweg 104 (kadastraal bekend gemeente Vaals, sectie A, nr. 10419), de bestemming gewijzigd van Detailhandel Dh naar Wonen.

Ter inzage:

Het bestemmingsplan en de daarop betrekking hebbende stukken liggen vanaf 20 november 2020 gedurende openingstijden voor een periode van 6 weken formeel voor beroep ter inzage. Indien u de stukken wilt inzien, dient u via info@vaals.nl een aanvraag in te dienen om de stukken te ontvangen. Tevens kunt u de bescheiden, met uitzondering van de exploitatieovereenkomst, raadplegen via de website www.ruimtelijkeplannen.nl.

Beroep

Beroep tegen dit besluit kan worden ingesteld door belanghebbenden die binnen de in de wet gestelde termijn een zienswijze naar voren hebben gebracht omtrent het ontwerp-besluit. Belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij geen zienswijze naar voren hebben gebracht op het ontwerp-besluit, kunnen ook beroep instellen.

Eventuele beroepen dienen te worden gericht aan:

Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State

Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage

Informatie over het instellen van beroep treft u aan op www.raadvanstate.nl. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State is ingediend, treedt het besluit niet in werking totdat op dat verzoek is beslist.

 

Vaals, 20 november 2020

Burgemeester en wethouders van Vaals

Naar boven