Vastgesteld wijzigingsplan “Dorpsstraat 26, Valkenswaard” NL.IMRO.0858.WPdorpsstraat26-VA01

Logo Valkenswaard

Burgemeester en wethouders van Valkenswaard maken bekend, dat een wijzigingsplan is vastgesteld voor de “Dorpsstraat 26”, raadpleegbaar op: NL.IMRO.0858.WPdorpsstraat26-VA01. Het wijzigingsplan is ongewijzigd vastgesteld.

Voor het perceel Dorpsstraat 26 is een wijzigingsplan opgesteld om een kleinschalig timmerbedrijf in combinatie met statische opslag. Het verzoek is mogelijk middels het doorlopen van een wijzigingsprocedure en daarna de aanvraag van een omgevingsvergunning.

Geen vaststelling exploitatieplan

De gemeenteraad is verplicht om tegelijk met het wijzigingsplan een exploitatieplan vast te stellen (artikel 6.12 Wro). Burgemeester en wethouders hebben een anterieure exploitatieovereenkomst en planschadeverhaalsovereenkomst opgesteld, zodat het vaststellen van een exploitatieplan niet nodig is.

Terinzagelegging

Het wijzigingsplan en wijzigingsbesluit, liggen met ingang van 19 november 2020 ter inzage. De stukken zijn gedurende 6 weken te raadplegen via de website op www.valkenswaard.nl/ruimtelijkeplannen en op

www.ruimtelijkeplannen.nl.

Het bestemmingsplan is ook te raadplegen op de digitale schermen in de hal van het gemeentehuis van Valkenswaard, de Hofnar 15, via de computers in ontmoetingscentrum De Belleman, Bruninckxdal 2 in Dommelen en de Bibliotheek, de Hofnar 12 in Valkenswaard en op de digitale informatiezuil in het Dorpshuis, Dorpsstraat 55 in Borkel en Schaft. Het plan is analoog in te zien in de hal van het gemeentehuis.

Beroep

Tijdens de ter inzage termijn kunnen belanghebbenden die niet kan worden verweten dat zij geen zienswijzen over het ontwerpwijzigingsplan kenbaar hebben gemaakt beroep instellen. Dit kan tegen het vastgestelde wijzigingsplan en tegen het besluit om geen exploitatieplan vast te stellen. Ook belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in de gelegenheid zijn geweest om tijdig zienswijzen kenbaar te maken, kunnen beroep instellen.

Spoed

Is het beroepschrift zo spoedeisend dat u de behandeling ervan niet kunt afwachten? Dan kunt u bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State een voorlopige voorziening aanvragen. Dat is een voorlopige beslissing om de inwerkingtreding van het wijzigingsplan uit te stellen. U kunt alleen een voorlopige voorziening aanvragen, als u een beroepschrift heeft ingediend.

Waar indienen?

Het beroepschrift dient u in bij de Raad van State, Afdeling bestuursrechtspraak, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Het verzoek om voorlopige voorziening richt u aan de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. In beide gevallen betaalt u hier kosten (griffierecht) voor.

Inwerkingtreding

Het wijzigingsplan treedt in werking na afloop van de ter inzage termijn. Als binnen de ter inzage termijn een verzoek om voorlopige voorziening wordt ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, treedt het wijzigingsplan niet in werking totdat op het verzoek is beslist.

Valkenswaard, 18 november 2020

burgemeester en wethouders van Valkenswaard,

de secretaris,

drs. W.J.S.A. Weeterings MBA

de burgemeester,

drs. A.B.A.M. Ederveen

Naar boven