Uitwerkingsplan “Het Onderdijks 2013, 4e uitwerking De Terpen” gewijzigd vastgesteld

Logo Kampen

Het college heeft het wijzigingsplan “Het Onderdijks 2013, 4e uitwerking De Terpen” gewijzigd vastgesteld.

Wijzigingsplan

Het uitwerkingsplan maakt de bouw van 91 woningen mogelijk. Het plan is een nadere uitwerking van het bestemmingsplan ‘Het Onderdijks 2013’, waarin de kaders voor deze uitwerking zijn vastgelegd.

Wijzigingen

Bij de vaststelling zijn de volgende wijzingen ten opzichte van het ontwerpplan aangebracht:

Toelichting en bijlagen:

  • 1.

    De paragrafen 3.2.5 en 3.3.1 zijn tekstueel gewijzigd;

  • 2.

    De juridische regeling is aangepast aan de wijzigingen in regels en de verbeelding;

  • 3.

    De bijlagen 5, 9 en 10 van de toelichting zijn gewijzigd en geactualiseerd.

Verbeelding:

  • 1.

    De enkelbestemming “Verkeer – verblijfsgebied” tussen de Dorpsterp en het Boerenerf is gewijzigd in de enkelbestemming “Groen”;

  • 2.

    Op elk bouwvlak is een afzonderlijke aanduiding 'maximum aantal wooneenheden' aangebracht.

Planregels:

  • 1.

    Het aan huis verbonden beroep of bedrijf is verwijderd uit de doeleindenomschrijving en opgenomen in de binnenplanse afwijkingsmogelijkheden;

  • 2.

    Het toestaan van maximaal 91 woningen binnen het plangebied is opgenomen in de doeleindenomschrijving;

  • 3.

    Het maximaal aantal te bouwen woningen per bouwvlak is opgenomen in de bouwregels;

  • 4.

    Het gebruik van de gronden en bouwwerken voor bedrijfsactiviteiten is opgenomen in de specifieke gebruiksregels onder strijdig gebruik.

Inzage

Het vastgestelde uitwerkingsplan is digitaal beschikbaar via www.ruimtelijkeplannen.nl. Het planidentificatienummer (ID) is NL.IMRO.0166.00991246-VB01.

Het uitwerkingsplan ligt ook met ingang van 18 november 2020 tot en met 30 december 2020 ter inzage in het stadhuis. Wegens de corona-crisis is het uitwerkingsplan met bijlagen alleen vanaf 9.00 uur tot 12.00 uur in te zien. Voor het inzien van de stukken dient u eerst een afspraak te maken. U kunt hiervoor bellen met telefoonnummer 06 238 55 639.

Beroep

Bent u belanghebbende? Dan kunt u tijdens de inzageperiode schriftelijk beroep instellen bij de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State. Dit kan alleen wanneer u op tijd een zienswijze op het ontwerpplan heeft ingediend, of aan kunt tonen dat u hiertoe redelijkerwijs niet in staat bent geweest, of wanneer u bezwaar heeft tegen de wijziging van het vastgestelde plan ten opzichte van het ontwerpplan. Het beroepschrift moet worden gericht aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Inwerkingtreding

Het besluit tot vaststelling van het uitwerkingsplan treedt in werking de dag na afloop van de beroepstermijn. Het instellen van beroep schorst het besluit niet. Degene die beroep instelt kan daarnaast een verzoek om een voorlopige voorziening (schorsing) indienen bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State op het voornoemde adres.

Naar boven