Gemeente Duiven - vaststelling bestemmingsplan - Engsestraat 22, Duiven

Logo Duiven

Burgemeester en wethouders van de gemeente Duiven maken bekend dat op 10 november 2020 door de gemeenteraad is vastgesteld:

het bestemmingsplan “Engsestraat 22 Duiven”

Het kavel aan de Engsestraat 22 draagt momenteel de bestemming ‘Wonen’, waarop één vrijstaande woning is toegestaan. Initiatiefnemers zijn voornemens om de bestaande opstallen (boerderij en bijbehorende schuur) te slopen en daarvoor in de plaats twee vrijstaande woningen te realiseren. Om te voorzien in de realisatie van een tweede vrijstaande woning op het perceel aan de Engsestraat 22 beogen de initiatiefnemers een onbenutte bouwtitel aan de Marnix Gijsenstraat te verplaatsen naar het perceel aan de Engsestraat 22. Zodoende neemt het aantal woningen per saldo niet toe. Deze plannen zijn in strijd met het vigerende bestemmingsplan. Om te voorzien in deze mogelijkheden is er een bestemmingsplanwijziging ex. Artikel 3.1 Wro doorgevoerd. Voorliggend bestemmingsplan ‘Engsestraat 22, Duiven’ voorziet in deze mogelijkheden.

Inzien

Het vastgestelde bestemmingsplan “Engsestraat 22 Duiven” ligt met ingang van donderdag 19 november 2020 tot en met woensdag 30 december 2020 voor iedereen ter inzage in het gemeentehuis bij het Loket omgevingsvergunning, Koning Willem-Alexanderplein 1 te Duiven. Voor inzage van de stukken kunt u een afspraak maken met het Loket Omgevingsvergunning via omgevingsvergunning@1stroom.nl of via telefoonnummer 088-695 3000. Daarnaast is het bestemmingsplan digitaal in te zien op http://0226.ropubliceer.nl of op www.ruimtelijkeplannen.nl 

Het planidentificatienummer: NL.IMRO.0226.BPBUITENGEBIED024-VS01

Beroep

Vanaf vrijdag 20 november 2020 tot en met donderdag 31 december 2020 kan beroep worden ingesteld tegen het vaststellingsbesluit bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019. 2500 EA Den Haag. Beroep kan worden ingesteld door:

  • belanghebbenden die tijdig een zienswijze hebben ingediend bij de gemeenteraad tegen het ontwerp bestemmingsplan;

  • belanghebbenden die aannemelijk kunnen maken redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest tijdig een zienswijze in te dienen.

 

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking één dag na afloop van de beroepstermijn. Het indienen van een beroepschrift heeft geen schorsende werking. Voor een schorsing dient binnen de beroepstermijn een verzoek om een voorlopige voorziening te worden ingediend bij de voorzieningenrechter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Dit kan alleen door een belanghebbende die een beroepschrift heeft ingediend. Wanneer binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening wordt ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

   

Voor zowel het indienen van een beroepschrift, als een verzoek om een voorlopige voorziening zijn kosten verschuldigd. De hoogte van deze griffierechten zijn te vinden via www.raadvanstate.nl.

   

Meer informatie

 

Voor vragen over deze publicatie of inzage in de stukken buiten openingstijden kunt u telefonisch een afspraak maken met de behandelend ambtenaar Ole van Beers via 088-695 3000 of per e-mail via o.vanbeers@1stroom.nl.

    

  

‎‎

Naar boven