Vastgestelde omgevingsvergunning uitgebreid (Bouw, Planologische afwijking bestemmingsplan 3e graad) voor het realiseren van een zonnepark in de nieuwe oksel van de verlegde toe- en afrit van Deventer (afrit 23), ten zuiden van de A1, te Deventer

Logo Deventer

 

 

Het college van burgemeester en wethouders van Deventer deelt mee dat van 19 november tot en met 31 december 2020 voor een ieder ter inzage ligt:

 

- de vastgestelde omgevingsvergunning voor de aanleg van een zonnepark in de nieuwe oksel van de verlegde toe- en afrit van Deventer (afrit 23), ten zuiden van de A1, te Deventer

 

 

Inhoud

De A1 wordt verbreed en als aanvulling op dit project is Rijkswaterstaat in samenwerking met (onder)aannemers Heijmans en Pure Energie voornemens een zonnepark in de nieuwe oksel van de verlegde toe- en afrit aan te leggen die de lantarenpalen, matrixborden e.d. van elektriciteit kan voorzien, om op deze wijze bij te dragen aan een duurzame energievoorziening. De hoeveelheid duurzame energie die met het zonnepark wordt opgewekt staat gelijk aan de energievraag van het weg-infrasysteem van de verbrede A1 tussen Deventer en Rijssen (A1AA fase 1).

 

De locatie van het nieuwe zonnepark komt te liggen op de locatie waar nu grotendeels nog de oude toe- en afrit van Deventer is gelegen. Het plangebied van het zonnepark is deels gelegen binnen de verkeersbestemming (artikel 17) van het bestemmingsplan 'Buitengebied Deventer, 1e herziening' en gedeeltelijk binnen de groenbestemming (artikel 4) van het bestemmingsplan 'Bedrijvenpark A1'. Tevens geldt ter plaatse ook het Tracébesluit voor de verbreding van de A1.

 

Op grond van het bestemmingsplan 'Bedrijvenpark A1' is de realisatie van het gewenste zonnepark niet toegestaan. Om die reden is het vooruitlopend op het nieuwe bestemmingsplan 'Chw bestemmingsplan Verbreding A1', dat ter uitvoering van het Tracébesluit moeten worden vastgesteld, noodzakelijk om middels een omgevingsvergunning met 3e graads afwijking (artikel 2.12, lid 1, sub a onder 3° van de Wabo) van het nu geldende bestemmingsplan af te wijken.

 

 

Inzien

De omgevingsvergunning kunt u tijdens openingstijden inzien bij:

• Publiekscontacten Vergunningen, Grote Kerkhof 1.

Vanwege het coronavirus kunt u tijdelijk alleen op afspraak terecht. Bel voor een afspraak naar 14 0570.

 

Het plangebied en deze publicatietekst kunt u inzien op:

• http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0150.OV039-VG01

 

De digitale bestanden zijn beschikbaar gesteld op:

• http://ruimtelijkeplannen.deventer.nl/plans/NL.IMRO.0150.OV039-/NL.IMRO.0150.OV039-VG01/

 

 

Reageren

De vastgestelde omgevingsvergunning ligt van donderdag 19 november tot en met donderdag 31 december 2020 ter inzage.

Van vrijdag 20 november tot en met donderdag 31 december 2020 kunt u reageren.

 

Als u een reactie wilt geven op de omgevingsvergunning, dan dient u beroep in. Lees hieronder hoe u kunt reageren.

Omdat het college van burgemeester en wethouders de omgevingsvergunning heeft vastgesteld kan iemand die tijdig zijn zienswijze over de ontwerp omgevingsvergunning aan het college van burgemeester en wethouders kenbaar heeft gemaakt en de belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest zijn zienswijze aan het college van burgemeester en wethouders kenbaar te maken, gedurende de genoemde termijn beroep instellen bij:

• de Sector Bestuursrecht van de Rechtbank Overijssel, Postbus 10067, 8000 GB ZWOLLE.

 

Het instellen van beroep schorst het besluit niet.

Degene die beroep instelt kan daarnaast een verzoek om een voorlopige voorziening (schorsing) indienen bij:

• de Voorzieningenrechter van de Sector Bestuursrecht, Rechtbank Overijssel, Postbus 10067, 8000 GB ZWOLLE.

 

 

Naar boven