Definitief bestemmingsplan “Herziening Kernen Sint Anthonis” 

Logo Sint Anthonis

Burgemeester en wethouders van de gemeente Sint Anthonis maken ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat in zijn vergadering van 15 oktober 2020 de gemeenteraad het bestemmingsplan “Herziening Kernen Sint Anthonis” gewijzigd heeft vastgesteld.

“Herziening Kernen Sint Anthonis”

Het bestemmingsplan met identificatienummer NL.IMRO.1702.1HerzieningKernen-VA01 betreft een actualisatie van alle komplannen binnen de gemeente Sint Anthonis voor wat betreft de locaties die niet overeenkomen met de bestaande situatie. Daarnaast zijn in de periode vanaf 2013 diverse omgevingsvergunningen voor afwijkingen van het bestemmingsplan verleend. Deze vergunningen worden in het bestemmingsplan juridisch-planologisch vastgelegd. Ook wordt voor een aantal locaties een ambtshalve wijziging doorgevoerd. Tenslotte zijn er bepalingen opgenomen die zorgen voor meer flexibiliteit in de planregels. 

Het raadsbesluit met de nota van zienswijzen en het vastgestelde bestemmingsplan liggen met ingang van 17 november 2020 voor de duur van zes weken ter inzage. Het bestemmingsplan met bijbehorende stukken is te raadplegen op www.sintanthonis.nl onder het kopje inwoners/bekendmakingen/RO/overzicht bekendmakingen/ruimtelijke ordening.

Ook kunt u het bestemmingsplan raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl. Normaal gesproken kunt u het bestemmingsplan inzien op het gemeentehuis.

In verband met de maatregelen in de strijd tegen het coronavirus regelen wij dit tijdelijk op maat.

Wilt u het bestemmingsplan inzien, neem dan contact op met Gérard Kusters, zijn mailadres is gerardkusters@sintanthonis.nl, rechtstreeks telefoonnummer: 0485 -208197.

Dan bespreken we wat uw concrete vraag is en hoe we in uw informatiebehoefte kunnen voorzien.

Instellen van beroep

Tegen het besluit van de raad kan gedurende de genoemde termijn van zes weken beroep worden ingesteld bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag door:

  • 1.

    de belanghebbende die tijdig bij de raad zienswijzen heeft ingebracht en

  • 2.

    de belanghebbende aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij zijn zienswijze niet tijdig bij de gemeenteraad heeft ingebracht.

  • 3.

    belanghebbenden die bezwaren hebben tegen de wijzigingen die bij vaststelling in het bestemmingsplan zijn aangebracht.

Inwerkingtreding

Het bestemmingsplan treedt in werking op de dag na dat de beroepstermijn is verstreken. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de Raad van State is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Naar boven