Vastgesteld besluit hogere grenswaarden Wet geluidhinder “Spitsestraat 8, Appeltern”

Logo West Maas en Waal

Burgemeester en wethouders van West Maas en Waal maken bekend dat zij een besluit hebben vastgesteld voor het vaststellen van hogere waarden voor de ten hoogste toelaatbare geluidsbelasting vanwege wegverkeerslawaai van de Van Rechterenstraat op de gevel van 3 nieuw te realiseren woningen op het perceel Spitsestraat 8, Appeltern. Het besluit maakt onderdeel uit van de bestemmingsplanprocedure voor het perceel Spitsestraat 8, Appeltern en ligt gelijktijdig ter inzage met het vastgesteld bestemmingsplan.

Het betreft een besluit op grond van artikel 110a, eerste lid en artikel 83, eerste lid van de Wet geluidhinder. De vast te stellen hogere waarden op de gevel van de voormalige Gravin van Rechterenschool is 49 dB.

U kunt het besluit hogere waarden inzien en beroep instellen

Van 19 november 2020 tot en met 31 december 2020 is dit bestemmingsplan in te zien. Binnen deze termijn kunt u beroep instellen.

Beroep stelt u in bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State

Het adres is Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

U kunt alleen beroep instellen als u:

  • 1.

    op tijd een zienswijze indiende tegen het ontwerpbesluit;

  • 2.

    belanghebbende bent. En aantoont dat u niet in staat was op tijd een zienswijze in te dienen;

    Binnen de termijn kunt u ook een verzoek om voorlopige voorziening indienen. Dit doet u bij de Voorzitter van deze afdeling bestuursrechtspraak. Aan het indienen van een beroepschrift en een verzoek om een voorlopige voorziening zijn kosten verbonden.

    Waar kunt u het plan inzien?

    Het besluit Hogere Waarden kunt u inzien tijdens de openingstijden bij het Klantcontactcentrum van het gemeentehuis. U vindt het plan ook op onze website www.westmaasenwaal.nl.

    Het Besluit Hogere Waarden treedt in werking op 1 januari 2021

    Alleen bij een verzoek om voorlopige voorziening treedt het besluit Hogere Waarden niet in werking. Dan moet de afdeling bestuursrechtspraak eerst een beslissing nemen op het verzoek om voorlopige voorziening.

     

Beneden-Leeuwen,

Burgemeester en wethouders van West Maas en Waal,

De secretaris, de burgemeester,

P.G. Arissen V.M. van Neerbos

 

Naar boven