Ontwerpbestemmingsplan en ontwerpbesluit hogere grenswaarde Harlingen- Koningin Wilhelminastraat (Woon- Zorggebouwen)

Logo Harlingen

Burgemeester en wethouders van Harlingen maken bekend dat met ingang van 16 november 2020 gedurende zes weken voor iedereen het ontwerpbestemmingsplan en het ontwerpbesluit hogere grenswaarde ‘Harlingen - Koningin Wilhelminastraat (Woon-Zorggebouwen)’ ter inzage liggen.

Wat regelt het bestemmingsplan?

De Bouwvereniging heeft het voornemen om het gebied ten zuiden van het station aan de Koningin Wilhelminastraat te herontwikkelen. Het plangebied betreft het noordelijke deel van de wijk Plan Zuid direct ten westen de middelbare school, de RSG Simon Vestdijk, en ten zuiden van de spoorwegverbinding. De huidige invulling van het gebied bestaat uit een grasveld met een vijver. Binnen het plangebied staan geen gebouwen en of bouwwerken. Met dit nieuwe bestemmingsplan worden 26 zorgwoningen binnen twee gebouwen mogelijk gemaakt. Eerder heeft het voorontwerp bestemmingsplan zes weken ter inzage gelegen.

Wat regelt het ontwerpbesluit hogere grenswaarde?

De Wet geluidhinder (Wgh) stelt grenzen aan de geluidbelasting bij gevoelige bestemmingen zoals woningen. Uit het akoestisch onderzoek is gebleken dat op enkele gevels van de twee gebouwen de voorkeurswaarde als gevolg van het verkeer op de Stationsweg/Spoorstraat en als gevolg van het railverkeer wordt overschreden. Om het plan mogelijk te maken, is het voor de beoogde woonbestemming nodig om een hogere waarde vast te stellen voor de geluidsbelasting op de betrokken gevels.

Waar ter inzage?

Het ontwerpbestemmingsplan en het ontwerpbesluit hogere grenswaarde liggen vanaf maandag 16 november ter inzage bij het Klantencontactcentrum in het gebouw “De Groenlandsvaarder” aan de Voorstraat 35 te Harlingen. Gelet op de huidige corona maatregelen is het gebouw gesloten en kunnen de stukken alleen worden ingezien na het maken van een telefonische afspraak. Hiervoor kunt u contact opnemen met het team Ontwikkeling via telefoonnummer 14 0517.

De planstukken kunnen ook bekeken worden op de website www.ruimtelijkeplannen.nl

Hoe Reageren?

Een ieder kan binnen de bovengenoemde termijn (t/m 27 december 2020) mondeling of schriftelijk zijn of haar zienswijze naar voren brengen bij de gemeenteraad van Harlingen, Postbus 10.000, 8860 HA Harlingen. Indien voor het mondeling inbrengen wordt gekozen, kan men bellen naar het team Ontwikkeling van onze gemeente via telefoonnummer 14 0517.

 

Naar boven