Terinzagelegging ontwerpbestemmingsplan Ulvenhout, Kraaijenbergsestraat 6 en ontwerpbesluit hogere waarde

Logo Breda

 

Burgemeester en wethouders van Breda maken bekend dat het ontwerpbestemmingsplan ‘Ulvenhout, Kraaijenbergsestraat 6’ (NL.IMRO.0758.BP2019226004-ON01) en het ontwerpbesluit hogere waarde ter inzage liggen. Het ontwerpbestemmingsplan voorziet in de bouw van drie aaneengebouwde woningen.

 

Wet geluidhinder

De woningen worden conform de Wet geluidhinder aangemerkt als geluidgevoelige bestemming. Voor het plan is een akoestisch onderzoek uitgevoerd. Hierbij is gebleken dat op de gevel van de nieuwe woningen de voorkeursgrenswaarde door het verkeer op de A58 wordt overschreden. Hiervan kan ontheffing worden verleend en is een ontwerpbesluit hogere waarden opgesteld dat tegelijk met het ontwerpbestemmingsplan ter inzage ligt.

 

M.e.r .-beoordelingsbesluit

Uit de vormvrije m.e.r. beoordeling die ten behoeve van het bestemmingsplan is uitgevoerd blijkt dat er door het plan geen negatieve milieugevolgen optreden. Burgemeester en wethouders van Breda hebben dan ook besloten dat er geen milieueffectrapport hoeft te worden opgesteld voor het bestemmingsplan. De vormvrije m.e.r. beoordeling is opgenomen in de toelichting van het bestemmingsplan.

 

Ter inzage

Het ontwerpbestemmingsplan en het ontwerpbesluit hogere waarde kunt u vanaf 20 november 2020 digitaal raadplegen via de website www.ruimtelijkeplannen.nl.

 

Zienswijzen

Van 20 november 2020 tot en met 31 december 2020 kunt u met uw DigiD een zienswijze op het ontwerpbestemmingsplan en/of het ontwerpbesluit hogere waarde naar voren brengen. Bent u een bedrijf? Gebruik dan eHerkenning om uw zienswijze naar voren te brengen.

Schriftelijk een zienswijze indienen kan ook. De brief stuurt u naar de Gemeenteraad van Breda, Postbus 90156, 4800 RH Breda.

 

Uw schriftelijke zienswijze tegen het ontwerpbesluit hogere waarde kunt u sturen naar het College van burgemeester en wethouders van Breda, Postbus 90156, 4800 RH Breda.

Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u contact opnemen met de gemeente via www.breda.nl/contact.

 

Informatie

Indien u vragen heeft kunt u contact opnemen met de gemeente via www.breda.nl, twitter @breda, WhatsApp 06 – 46 66 26 66, facebook Gemeente Breda of bel 14 076

 

 

 

Naar boven