Ontwerpbestemmingsplan Medisch Centrum, Polseweg Huissen en besluit vormvrije m.e.r.-beoordeling

Logo Lingewaard

 

Burgemeester en wethouders van Lingewaard maken bekend dat het ontwerpbestemmingsplan ‘Medisch Centrum, Polseweg Huissen’ en het besluit ‘vormvrije m.e.r. beoordeling’ ter inzage liggen.

 

Voor welk gebied?

Het plangebied ligt aan de Polseweg te Huissen. Het plangebied ligt globaal weergegeven aan de Polseweg 19 te Huissen en tussen Polseweg 13 en 17 te Huissen.

Voor de exacte begrenzing van het plangebied wordt verwezen naar de digitale verbeelding, te raadplegen via www.ruimtelijkeplannen.nl.

 

Wat is het plan?

Aan de Polseweg 17 Huissen is in de bestaande situatie een huisartsenpraktijk met apotheekvoorziening gevestigd. Het ontwerpbestemmingsplan maakt een uitbreiding mogelijk van de bestaande praktijk ten behoeve van een medisch centrum. De uitbreiding is voorzien op twee percelen (het perceel aan de Polseweg 19 en het perceel tussen Polseweg 13 en 17) aan weerzijden van de huidige bebouwing.

Burgemeester en wethouders van Lingewaard hebben op 10 november 2020 besloten geen milieueffectrapport behoeft te worden opgesteld, omdat de activiteit die het bestemmingsplan Medisch Centrum, Polseweg Huissen mogelijk maakt niet leidt tot belangrijke nadelige gevolgen voor het milieu. Dit besluit ‘vormvrije m.e.r. beoordeling’ ligt eveneens ter inzage.

 

Wat ligt ter inzage?

Het ontwerpbestemmingsplan met bijbehorende stukken ligt voor een ieder met ingang van donderdag 19 november 2020 gedurende zes weken ter inzage. Het bestemmingsplan zelf bestaat uit de verbeelding, de regels en de daarbij behorende toelichting.

Het besluit ‘vormvrije m.e.r. beoordeling’ ligt eveneens ter inzage.

De gemeenteraad heeft het voornemen om geen exploitatieplan vast te stellen.

 

Waar is dit terug te vinden?

Wilt u reageren?

Iedereen kan tijdens de terinzagelegging van donderdag 19 november 2020 tot en met woensdag 30 december 2020 schriftelijk of mondeling een zienswijze indienen bij de gemeenteraad van Lingewaard, Postbus 15, 6680 AA Bemmel. Voor een mondelinge zienswijze kunt u tijdens kantooruren contact opnemen met het Klantcontactcentrum op ons algemene telefoonnummer (026) 32 60 111.

 

Het is niet mogelijk om te reageren op het besluit vormvrije m.e.r. beoordeling op een andere wijze dan via het indienen van een zienswijze op het ontwerpbestemmingsplan.

 

Bemmel, 18 november 2020

Naar boven