Gemeente Amsterdam - ontwerpbestemmingsplan - Bedrijvenstrook Zeeburgereiland, Amsterdam

Logo Amsterdam

Burgemeester en wethouders van Amsterdam maken ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening het volgende bekend.

Burgemeester en wethouders hebben bij besluit van 10 november 2020 het ontwerpbestemmingsplan Bedrijvenstrook Zeeburgereiland vrijgegeven voor terinzagelegging.

Ontwerpbestemmingsplan

Het plangebied waar het bestemmingsplan Bedrijvenstrook Zeeburgereilandbetrekking op heeft, wordt globaal begrensd door de IJburglaan, Bob Haarmslaan, Buiten-IJ en de rijksweg A10.

Het betreft een op ontwikkeling gericht bestemmingsplan, dat voorziet in een programma voor maximaal ruim 76.000 m2 bvo (stadsverzorgende) bedrijven in maximaal milieucategorie 3.2, met ruimte voor een gebouwde P+R, een hulpwarmtevoorziening, een politiebureau, perifere detailhandel (waaronder een bouwmarkt) en in beperkte mate horeca en sport. Het bestemmingsplan is in hoofdzaak de juridisch planologische vertaling van het op 2 juli 2020 door de gemeenteraad vastgestelde Stedenbouwkundig Plan Bedrijvenstrook.

Terinzagelegging

Het ontwerpbestemmingsplan Bedrijvenstrook Zeeburgereiland ligt, met de daarop betrekking hebbende stukken, met ingang van 19 november 2020 gedurende een termijn van zes weken ter inzage bij:

• het Voorlichtingsloket van het stadhuis, Amstel 1, Amsterdam

• Stadsdeelkantoor van stadsdeel Oost, Oranje-Vrijstaatplein 2, Amsterdam

Alle stadsloketten zijn geopend van maandag tot en met vrijdag van 08.00 uur tot 20.00 uur.

In verband met het Corona-virus verzoeken wij u te bellen met 14020 voor het maken van een afspraak om de stukken in te zien.

Het ontwerpbestemmingsplan Bedrijvenstrook Zeeburgereiland met de daarop betrekking hebbende stukken, is digitaal raadpleegbaar via www.ruimtelijkeplannen.nl. Het planidentificatienummer (ID) is NL.IMRO.0363.M1818BPGST-OW01.

Zienswijzen

Gedurende bovengenoemde termijn van terinzagelegging kan eenieder schriftelijk of mondeling zijn zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan naar voren brengen bij de gemeenteraad van Amsterdam. Schriftelijke zienswijzen kunnen worden ingebracht bij de gemeenteraad van Amsterdam. Per adres: de directeur van Ruimte & Duurzaamheid, Postbus 2758,1000 CT Amsterdam, t.a.v. de heer S. de Boer.

Voor het indienen van mondelinge zienswijzen ten aanzien van het ontwerpbestemmingsplan, kan contact worden opgenomen met Ruimte & Duurzaamheid, tel.nr: 06-51250144.

Uw gegevens worden in overeenstemming met de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) verwerkt. Op deze verwerking van persoonsgegevens is een privacyreglement van toepassing. Dit reglement kunt u raadplegen op de website van de gemeente Amsterdam.

Amsterdam, 18 november 2020

Burgemeester en wethouders,

F.Halsema

Burgemeester

P.J.L.M.Teesink

Gemeentesecretaris

 

Naar boven