Ontwerpbestemmingsplan “Kern Bredevoort, herziening 2021”

Logo Aalten

Met ingang van 18 november 2020 ligt gedurende zes weken het ontwerp van het bestemmingsplan “Kern Bredevoort, herziening 2021” ter inzage. Dit plan heeft betrekking op volgende locaties en ontwikkelingen:

  • 1.

    het ontwikkelgebied ‘Bekendijk’ dat ligt tussen de Misterstraat, Roelvinkstraat en Bekendijk:

    a. de bouw van 4 halfvrijstaande woningen en een kleine uitbreiding van de parkzone ter plaatse van het voormalige garagebedrijf Misterstraat 39a

    b. het in het bestemmingsplan opnemen van al gerealiseerde en/of in uitvoering zijnde fasen binnen dit project: elf woningen aan de Bekendijk, vier woningen en een supermarkt in de voormalige knopenfabriek, een parkeerterrein en een parkzone

  • 2.

    Misterstraat 5 & 5-I: het wijzigen van de bestemming detailhandel naar wonen, waarbij 2 halfvrijstaande woningen komen ter plaatse van de te slopen supermarkt

  • 3.

    Ambthuiswal 5: het wijzigen van de bestemming ‘maatschappelijk’ in ‘wonen’

  • 4.

    Koppelstraat 33 & Prins Mauritsstraat 1: het wijzigen van de bestemming ‘detailhandel’ in ‘wonen’

  • 5.

    Landstraat 4: het wijzigen van de bestemming ‘Gemengd-beschermd stadsgezicht’ naar ‘Wonen-beschermd stadsgezicht’

  • 6.

    Kruittorenstraat ongenummerd (achter nr. 8) : het wijzigen van de bestemming ‘Bedrijf-nutsvoorziening’ naar ‘wonen’ (als erf)

Inzien

Het plan is te bekijken via www.ruimtelijkeplannen.nl (plan-ID: NL.IMRO.0197.BP00105-ON01) of via onze website www.aalten.nl/ruimtelijkeplannen onder Inwoners / Wonen en bouwen / Ruimtelijke plannen. U kunt het plan -op afspraak- inzien in het gemeentekantoor (Hofstraat 8 in Aalten).

Zienswijze

Tijdens de termijn van de terinzagelegging kan iedereen schriftelijk of mondeling zijn zienswijze over het ontwerp naar voren brengen bij de gemeenteraad. Uw schriftelijke zienswijze kunt u sturen naar de gemeenteraad, postbus 119, 7120 AC Aalten, onder vermelding van “zienswijze ontwerpbestemmingsplan Kern Bredevoort, herziening 2021”.

Informatie

Heeft u nog vragen of wilt u meer informatie? Neem dan contact op met de gemeente via ons Klant Contact Centrum, telefoon (0543) 49 33 33. U kunt ook een e-mail sturen naar gemeente@aalten.nl.

Naar boven