1.3.1 bekendmaking voorbereiding omgevingsvisie Roerdalen

Logo Roerdalen

Burgemeester en wethouders van Roerdalen geven op grond van artikel 1.3.1. van het Besluit ruimtelijke ordening (Bro) kennis van het voornemen om een Omgevingsvisie voor te bereiden met het beleid van de gemeente Roerdalen voor de fysieke leefomgeving.

De omgevingsvisie

De visie bevat het beleid op hoofdlijnen voor de toekomst van de gemeente Roerdalen. De visie gaat over de fysieke leefomgeving en richt zich op mogelijkheden om te wonen, werken, recreëren, ondernemen, maar ook op een gezond en veilig leefklimaat.

Samen met ketenpartners, stakeholders en inwoners wordt gewerkt aan het opstellen van de omgevingsvisie. Deze visie brengt deze verschillende beleidsvisies met elkaar in verband en zorgt voor een overkoepelend integraal afwegingskader voor nieuwe initiatieven.

De Omgevingsvisie wordt opgesteld in de geest van de nieuwe Omgevingswet en vormt de basis voor het nog op te stellen toekomstige Omgevingsplan. Het Omgevingsplan vervangt straks alle bestemmingsplannen en vormt het toetsingskader voor toekomstige ruimtelijke ontwikkelingen binnen het gemeentelijke grondgebied.

Inzage en raadplegen

Naar aanleiding van deze bekendmaking zal er op dit moment geen gelegenheid worden geboden tot het indienen van zienswijzen en zullen er evenmin op het plan betrekking hebbende stukken ter inzage worden gelegd. Bovendien wordt op dit moment geen onafhankelijke instantie in de gelegenheid gesteld om advies uit te brengen.

Zienswijzen

Gelegenheid tot het inzien van de ontwerp omgevingsvisie, alsmede de mogelijkheid tot het indienen van zienswijzen zal worden geboden gedurende de termijn van terinzagelegging van de ontwerp omgevingsvisie. De kennisgeving van de terinzagelegging van de ontwerp omgevingsvisie wordt vooraf gepubliceerd in het elektronisch Gemeenteblad en de Staatscourant op www.officielebekendmakingen.nl.

 

Naar boven