Toepassen coördinatieregeling realiseren 48 sociale huurwoningen op locatie De Clinghe in Duin en Bosch te Castricum

Logo Castricum

 

Burgemeester en wethouders van de gemeente Castricum maken op grond van artikel 3.30 Wet ruimtelijke ordening (Wro) bekend dat de gemeenteraad op 1 oktober 2020 heeft ingestemd met het toepassen van de coördinatieregeling voor het project ‘realiseren van 48 sociale huurwoningen op locatie De Clinghe in Duin en Bosch te Castricum’.

Wat is een coördinatieregeling?

Voor dit project worden in ieder geval de volgende besluiten gecoördineerd voorbereid en bekendgemaakt: bestemmingsplan op grond van de Wro; vergunningen op grond van de Wabo.

Door toepassing te geven aan de coördinatieregeling uit de Wro vindt de voorbereiding en bekendmaking van de in het coördinatiebesluit aangewezen besluiten plaats volgens de uniforme openbare voorbereidingsprocedure als bedoeld in afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht (Awb).

Dit betekent dat de voor het project benodigde besluiten tegelijkertijd in één procedure worden voorbereid, waarbij het college van B&W van de gemeente Castricum de coördinatie van deze besluiten op zich neemt en via één kennisgeving de besluiten gelijktijdig bekend maakt. Voor een ieder bestaat te zijner tijd de mogelijkheid om zienswijzen in te brengen tegen één of meerdere ontwerpbesluiten. Belanghebbenden die een zienswijze hebben ingediend kunnen later bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State in beroep gaan tegen de definitieve besluiten.

Waar en wanneer kunt u stukken inzien?

Het coördinatiebesluit is in te zien via https://www.castricum.nl. Vanwege de coronapandemie zijn de genoemde stukken alleen op afspraak fysiek in te zien op het gemeentehuis van Castricum, Raadhuisplein 1, 1902 CA te Castricum. Wij vragen u in dat geval contact op te nemen met Jacqueline Feron via tel. 14-0251 of via email jacquelineferon@debuch.nl.

Hoe kunt u reageren?

Dit coördinatiebesluit treedt de dag na de bekendmaking ervan in werking. Het is niet mogelijk tegen dit coördinatiebesluit bezwaar of beroep in te stellen.

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het Team Plannen en Projecten van de gemeente Castricum, tel. 14-0251 of via e-mail jacquelineferon@debuch.nl.

 

Castricum, 11 november 2020

Naar boven