Gemeente Heerhugowaard - start inspraak voorontwerpbestemmingsplan - terinzagelegging van het m.e.r. beoordelingsbesluit - Stationsweg 101, Heerhugowaard

Logo Heerhugowaard

Het college van burgemeester en wethouders van Heerhugowaard maakt bekend dat gedurende 4 weken voor eenieder het voorontwerpbestemmingsplan Stationsweg 101 en het bijbehorende m.e.r. beoordelingsbesluit ter inzage liggen.

Voorontwerpbestemmingsplan Stationsweg 101

In 2019 is t.b.v. van deze ontwikkeling inspraak en vooroverleg gevoerd over het voorontwerpbestemmingsplan. Als gevolg van de markt en onderzoek naar de financiële en economische haalbaarheid van het plan heeft de initiatiefnemer zijn ontwerp gewijzigd en daarom wordt de procedure opnieuw gestart. De ontwikkeling voorziet in de realisatie van een woontoren van 20 woonlagen (max. 71 meter hoog t.o.v. aansluitend terrein ter plaatse van de hoofdentree) met een footprint van 1.168 m² en een zorggebouw met 8 bouwlagen (32 meter hoog t.o.v. aansluitend terrein ter plaatse van de hoofdentree) met een footprint van 695 m². Het programma van de woontoren bestaat uit maximaal 113 appartementen en 992 m² bruto vloeroppervlakte aan commerciële functies: detailhandel, dienstverlening en horeca. Het zorggebouw huisvest maximaal 64 zorgappartementen, 3 woon-werkwoningen en een aantal facilitaire ruimtes ten behoeve van het zorgproces. Ten behoeve van parkeren wordt een parkeergarage op het maaiveldniveau gerealiseerd. De ingang bevindt zich tussen de woontoren en het zorggebouw in. De parkeergarage loopt vervolgens onder beide gebouwen door. Ook worden er parkeerplaatsen op het groene dek tussen de twee gebouwen mogelijk gemaakt. In de plinten van beide gebouwen worden functies gerealiseerd die zorgen voor een levendige uitstraling ten opzichte van de openbare weg.

M.e.r. beoordelingsbesluit

Op grond van het Besluit m.e.r. is het bestemmingsplan een m.e.r.-beoordelingsplichtig besluit. Ten behoeve van de m.e.r-beoordeling is een aanmeldingsnotitie opgesteld, die als bijlage in het voorontwerpbestemmingsplan ‘Stationsweg 101’ is opgenomen. Op grond van deze aanmeldingsnotitie heeft het college van burgemeester en wethouders op 3 november 2020 besloten dat er geen milieueffectrapport (MER) hoeft te worden opgesteld voor het bestemmingsplan ‘Stationsweg 101’, aangezien de ontwikkelingen die dit bestemmingsplan mogelijk maakt geen ‘belangrijke nadelige gevolgen’ voor het milieu met zich brengen. Het m.e.r.-beoordelingsbesluit is een voorbereidingsbesluit in de zin van artikel 6:3 van de Algemene wet bestuursrecht, waartegen geen zelfstandig bezwaar of beroep mogelijk is, tenzij belanghebbenden hierdoor los van het voor te bereiden besluit (het bestemmingsplan) rechtstreeks in hun belang worden getroffen. Eenieder kan zijn/haar opvatting over het m.e.r.-beoordelingsbesluit via een inspraakreactie kenbaar maken in het kader van de terinzagelegging van het voorontwerp-bestemmingsplan.

Terinzagelegging

De hiervoor genoemde stukken liggen gedurende 4 weken, met ingang van zaterdag 14 november tot en met vrijdag 11 december, voor eenieder ter inzage bij het Informatiecentrum in de hal van het gemeentehuis aan de Parelhof 1 in Heerhugowaard. De openingstijden van het gemeentehuis zijn maandag tot en met donderdag van 10.00 uur tot 17.00 uur en vrijdag van 10.00 uur tot 20.00 uur.

Als gevolg van de maatregelen rondom het corona-virus dient u voor het inzien van de papieren stukken vooraf een afspraak te maken. Wij verzoeken u daarvoor telefonisch contact op te nemen met het Klantcontactcentrum via telefoonnummer 14072

Het voorontwerpbestemmingplan (met in bijlage 1 van de toelichting tevens de aanmeldingsnotitie) is tevens digitaal te raadplegen op de website www.ruimtelijkeplannen.nl . Als u bij zoekterm de naam ‘Stationsweg 101’ invult, wordt u direct naar de stukken geleid.

Inspraakmogelijkheden

Gedurende de termijn van terinzageligging is er voor eenieder de mogelijkheid om zijn/haar inspraakreactie schriftelijk en/of mondeling kenbaar te maken aan burgemeester en wethouders (Postbus 390, 1700 AJ Heerhugowaard). De inspraakreacties zullen worden opgenomen in het naar aanleiding van de inspraakprocedure op te stellen verslag, waarbij met redenen omkleed wordt aangegeven op welke punten al dan niet tot aanpassing van de stukken wordt overgegaan. Voor het mondeling kenbaar maken van uw inspraakreactie wordt u verzocht vooraf contact op te nemen met dhr. R. Frusch, telefoonnummer 14-072, email r.frusch@heerhugowaard.nl.

 

Naar boven