Bestemmingsplan ‘De Westereen - Ferbiningspaad’ is vastgesteld

Logo Dantumadiel

Op 29 september heeft de gemeenteraad het bestemmingsplan ‘De Westereen - Ferbiningspaad’ vastgesteld (NL.IMRO.1891.BpWeFerbiningspaad-VA01). Via dit bestemmingsplan kan een nieuwe woning worden gebouwd op het perceel tussen het Ferbiningspaad 1 en 3 te De Westereen. Bij de terinzagelegging van het ontwerpbestemmingsplan zijn twee zienswijzen ontvangen. De zienswijzen hebben niet geleid tot aanpassing van het bestemmingsplan.

Het bestemmingsplan inzien

Het bestemmingsplan wordt digitaal ter inzage gelegd. Om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan willen wij het aantal afspraken in het gemeentehuis beperken. Daarom is het op dit moment niet mogelijk om het genoemde bestemmingsplan in het gemeentehuis aan de Hynsteblom 4 te Damwâld in te zien. Probeer dan ook zoveel mogelijk het plan digitaal in te zien. Als dit geen optie is, kunt u contact opnemen met de gemeente en vragen naar team Romte via het telefoonnummer 0519-298888. Er zal dan in overleg met u naar een oplossing gezocht worden.

U kunt het bestemmingsplan met de plannaam NL.IMRO.1891.BpWeFerbiningspaad-VA01 bekijken via www.ruimtelijkeplannen.nl.

Wilt u reageren?

Tot en met 31 december kunt u een beroepschrift indienen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (postbus 20019, 2500 EA Den Haag).

Beroep indienen kan alleen als u:

  • 1.

    belanghebbende bent en een zienswijze heeft ingediend op het ontwerpbestemmingsplan;

  • 2.

    belanghebbende bent en geen zienswijze heeft ingediend, maar kunt aantonen dat u daartoe niet in staat bent geweest.

Gelijktijdig met het indienen van een beroepschrift kunt u een voorlopige voorziening aanvragen. Voor meer informatie over de beroepsprocedure en voorlopige voorziening, kunt u kijken op: https://www.raadvanstate.nl/bestuursrechtspraak/

Vragen?

Als u vragen heeft kunt u contact opnemen met het team Romte, telefoon: 0519-298888

 

Naar boven