Rectificatie terinzagelegging ontwerp bestemmingsplan en ontwerp exploitatieplan ‘Port of Urk – Binnendijks bedrijventerrein’

Logo Urk

Rectificatie Gemeenteblad 2020, 288984 en Staatscourant 2020, 58354.

Burgemeester en wethouders van Urk maken op grond van artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening (bestemmingsplan) en artikel 6.14 Wet ruimtelijke ordening (exploitatieplan) bekend dat met ingang van 6 november 2020 het ontwerp bestemmingsplan met verbrede reikwijdte ‘Port of Urk – Binnendijks bedrijventerrein’ met bijbehorend planMER alsmede het ontwerp exploitatieplan ‘Port of Urk – Binnendijks bedrijventerrein’ voor eenieder ter inzage liggen. 

Rectificatie

De bekendmaking in de Staatscourant van 6 november jl. heeft op dezelfde dag plaatsgevonden als de datum van terinzagelegging. De bekendmaking is daarnaast niet gelijktijdig in de Staatscourant en het Urkerland gepubliceerd. Middels deze rectificatie wordt dit hersteld en wordt de termijn van terinzagelegging verlengd tot 21 december 2020.

Ontwerp bestemmingsplan

Het ontwerp bestemmingsplan ‘Port of Urk – Binnendijks bedrijventerrein’ maakt de realisatie mogelijk van een binnendijks bedrijventerrein. Het plangebied betreft een gebied dat zich ten zuiden van de Domineesweg bevindt, aan de westzijde wordt begrensd door de IJsselmeerdijk en aan de oostzijde door de Zuidermeerweg. De gemeente wil dit nieuwe binnendijks bedrijventerrein realiseren om de vraag naar geschikte bedrijfskavels te faciliteren. Met het plan wordt beoogd een aantrekkelijk en toekomstbestendig bedrijventerrein te realiseren. Enerzijds om ruimte te bieden aan de groei van het visserijcluster en de maritieme sector, Urk heeft hierin een hubfunctie en wil deze versterken. Anderzijds dient het bedrijventerrein te voorzien in de behoefte van Urker bedrijven welke als gevolg van autonome groei ontwikkel- en/of uitbreidingswensen hebben. Het ontwerp bestemmingsplan biedt een juridisch toetsingskader voor de ruimtelijke inrichting van het binnendijks bedrijventerrein. Het voorontwerp heeft ter inzage gelegen voor inspraak en vooroverleg. Op de inspraak zijn geen reacties binnengekomen, de vooroverlegreacties zijn verwerkt.

Ontwerp exploitatieplan

Ook ligt ingevolge artikel 6.12 van de Wet ruimtelijke ordening het ontwerp exploitatieplan ‘Port of Urk – Binnendijks bedrijventerrein’ met de hierbij behorende stukken ter inzage. Dit ontwerp exploitatieplan heeft betrekking op nagenoeg het gehele gebied van het ontwerpbestemmingsplan ‘Port of Urk – Binnendijks bedrijventerrein’.

planMER

Daarnaast is in het kader van de Wet Milieubeheer en ten behoeve van de onderbouwing van de milieugevolgen van mogelijke MER-beoordelingsplichtige activiteiten op basis van het ontwerpbestemmingsplan een milieueffectenrapport opgesteld, een zogenaamd planMER. In de planMER en de bijbehorende Passende Beoordeling zijn de milieueffecten inclusief de effecten op Natura 2000 gebieden beoordeeld.

Inzage stukken

Het ontwerp bestemmingsplan ‘Port of Urk – Binnendijks bedrijventerrein’ met identificatienummer NL.IMRO.0184.BP2020BDBT-0201 (inclusief planMER) en het ontwerp exploitatieplan ‘Port of Urk – Binnendijks bedrijventerrein’ met identificatienummer NL.IMRO.0184.EP2020BDBT-0201 kunnen gedurende de termijn van terinzagelegging in verband met de RIVM-maatregelen voor het coronavirus na telefonische afspraak worden ingezien bij de balie van het gemeentehuis, Singel 9 te Urk. Bel hiervoor met 0527-689868.

Daarnaast zijn het ontwerpbestemmingsplan en de planMER te raadplegen via

https://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0184.BP2020BDBT-0201 

Het ontwerp exploitatieplan is te raadplegen via

https://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0184.EP2020BDBT-0201 

Indienen zienswijze

Met ingang van 6 november 2020 tot 21 december 2020 kan eenieder schriftelijk of eventueel mondeling een zienswijze met betrekking tot het ontwerp bestemmingsplan, het ontwerp exploitatieplan en/of het planMER indienen bij de gemeenteraad van Urk, Postbus 77, 8320 AB te Urk, onder vermelding van “zienswijze ‘Port of Urk – Binnendijks bedrijventerrein’. De zienswijzen dienen voorzien te zijn van een duidelijke en volledige vermelding van naam, adres en motivering. Indien u mondeling een zienswijze naar voren wilt brengen, is het mogelijk een afspraak te maken met het projectteam Port of Urk (tel. 0527-689868).

Naar boven