Verleende omgevingsvergunning “The Modernist, Kruisplein 25”

Logo Rotterdam

Onderwerp

Burgemeester en wethouders van Rotterdam maken bekend dat zij op grond van artikel 2.1, lid 1, sub a en c in samenhang met artikel 2.12, lid 1, sub a, onder 3 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) een omgevingsvergunning hebben verleend ten behoeve van sloop/nieuwbouw Weenapoint fase 3 (project The Modernist), nabij Kruisplein 25 (OMV.19.12.00392).

De nieuwbouw bestaat uit maximaal 370 woningen verdeeld over 2 torens met een hoogte van 70 meter en 125 meter, een ondergrondse parkeergarage, kantoren en commerciële units. Ook zal de inrit van de bestaande (bovengrondse) parkeergarage worden verplaatst van het Kruisplein naar de ondergrondse straat van de gemeentelijke parkeergarage Schouwburgplein 2.

Inzage

De verleende omgevingsvergunning met bijbehorende stukken, alsmede het besluit hogere waarden Wet geluidhinder, liggen met ingang van donderdag 12 november 2020 tot en met donderdag 24 december 2020 ter inzage.

De omgevingsvergunning met bijbehorende stukken is beschikbaar via de landelijke website www.overheid.nl. De stukken kunnen worden geraadpleegd door bij ‘Berichten over uw buurt’ te zoeken op het adres “nabij Kruisplein 25, 3014 DB”.

Zolang de maatregelen in verband met het coronavirus duren, is het niet mogelijk om voornoemde stukken in te zien op een gemeentelijke locatie. Als het voor u niet mogelijk is om de stukken via de genoemde website te raadplegen, dan kunt u op werkdagen contact opnemen met telefoonnummer 06 – 103 53 905, dan wordt in overleg gezocht naar een maatwerkoplossing.

Beroep

Tegen de verleende omgevingsvergunning kan tot en met donderdag 24 december 2020 beroep worden ingesteld door een belanghebbende die:

- tijdig tegen het ontwerpbesluit zienswijzen heeft ingebracht;

- aantoont dat hij hiertoe redelijkerwijs niet in staat is geweest.

Het beroep moet schriftelijk worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Voor het in behandeling nemen van het beroep is griffierecht verschuldigd.

Voorlopige voorziening

Het beroepschrift heeft geen schorsende werking. U kunt, indien u beroep hebt ingesteld tegen de omgevingsvergunning, tevens een verzoek om voorlopige voorziening (o.a. schorsing) indienen bij voornoemde rechtbank. Wordt dat verzoek gedurende de beroepstermijn ingediend, dan treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist. Voor het in behandeling nemen van het verzoek is griffierecht verschuldigd.

NB: Op dit besluit is de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit betekent dat de belanghebbende in het beroepschrift moet aangeven welke beroepsgronden hij aanvoert tegen het besluit. Het beroep wordt niet-ontvankelijk verklaard indien binnen de beroepstermijn geen gronden zijn ingediend. Vermeld in het beroepschrift dat de Crisis- en herstelwet van toepassing is.

Rotterdam, 11 november 2020

Burgemeester en wethouders voornoemd,

Naar boven