Vestiging wet voorkeursrecht gemeenten (artikel 3 Wvg)

Logo Helmond

Burgemeester en Wethouders van de gemeente Helmond maken op grond van artikel 7, lid 1, van de Wet voorkeursrecht gemeenten (Wvg) bekend, dat de raad ingevolge het bepaalde in artikel 3 Wvg op 9 november 2020 heeft besloten, vier percelen, kadastraal bekend gemeente Helmond sectie T nummers 4381, 4382, 4543 en 4555, aan te wijzen als gronden waarop de artikelen 10 tot en met 15, 24 en 26 Wvg van toepassing zijn.

Het besluit van de raad, tezamen met de bijbehorende bijlagen, bevattende het kadastrale overzicht tekeningnummer 20.0182 en een lijst met daarop de aangewezen percelen, de namen van de eigenaren c.q. rechthebbenden alsmede overige relevante gegevens, is per 11 november 2020 te bekijken via de link op de gemeentelijke website www.helmond.nl/voorkeursrecht.

Er ligt met ingang van 11 november 2020 ook een papieren exemplaar ter inzage bij de Stadswinkel, Frans Joseph van Thielpark 1 te Helmond. Vanaf 18 maart zijn er in verband met het coronavirus een aantal wijzigingen in onze dienstverlening. Voor uw en onze veiligheid volgen ook wij de RIVM-richtlijnen op, in strijd tegen Corona. Dit doen we door persoonlijk contact in de Stadswinkel zoveel mogelijk te beperken.

Wij adviseren u dit besluit digitaal in te zien. Wanneer u toch graag de papieren versie wilt raadplegen, plan dan een afspraak in. U kunt hiervoor contact opnemen met het Klantcontactcentrum via 14 0492.

Bezwaar en beroep

Tegen het besluit staat bezwaar open bij de raad van de gemeente Helmond. Ingevolge de Algemene wet bestuursrecht (Awb) kunnen belanghebbenden gedurende een termijn van zes weken, ingaande de dag na dagtekening van deze bekendmaking, een bezwaarschrift indienen bij de gemeenteraad van de gemeente Helmond, Postbus 950, 5700 AZ Helmond (of elektronisch via www.helmond.nl/bezwaar). Het bezwaarschrift moet voorzien zijn van een dagtekening en van de naam en het adres van de indiener. Verder dienen aangegeven te worden het besluit waartegen bezwaar gemaakt wordt en de gronden van het bezwaar.

Voorlopige voorziening

Degene(n) die een bezwaarschrift heeft/hebben ingediend, kan/kunnen tevens op grond van artikel 8:81 Awb, de president van de Arrondissementsrechtbank te ’s-Hertogenbosch, Postbus 90125, 5200 MA ’s-Hertogenbosch, verzoeken een voorlopige voorziening te treffen, indien onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist.

Gevolgen

De vestiging van het voorkeursrecht houdt in dat eigenaar, wanneer deze de grond wenst te vervreemden, deze eerst aan de gemeente Helmond te koop dient aan te bieden. De eigenaar ontvangt een dezer dagen afzonderlijk bij aangetekende brief bericht over de inhoud van het besluit en gevolgen hiervan.

Nadere inlichtingen

Voor nadere inhoudelijke informatie kunt u zich op werkdagen richten tot de gemeente Helmond, afdeling Ondernemen & Ontwikkelen, mevrouw N. Oranje, telefoonnummer: (0492) 58 75 98.

 

Helmond, 9 november 2020

mevrouw P.J.M.G. Blanksma-van den Heuvel

burgemeester

H.J. de Ruiter

secretaris

 

 

Naar boven